Alba Auto Ultimele stiri

Companiile din industria auto din Alba au crescut valoarea exporturilor la 1,3 miliarde de euro; Germania, principalul partener

În domeniul comerțului internațional cu bunuri, în cadrul regiunii Centru, în totalul exporturilor realizate în decembrie 2016 judeţul Alba a avut o pondere de 21,0%, fiind situat pe locul trei, după judeţele Braşov (clasat pe locul I cu o pondere de 30,8%) şi Sibiu (cu 30,5%), scrie ziarulunirea.ro.

Companiile înregistrate în judeţul Alba au trimis pe pieţele externe produse în valoare de 1,3 mld. euro, mai mult cu aproape 30% faţă de anul 2015, conform datelor de la INS, fapt suţinut de exportatorii tradiţionali din industria lemnului (Kronospan şi Holzindustrie Schweighoffer, ambele situate în Sebeş), dar mai ales de două companii de top din industria auto (Star Transmission şi Star Assembly, aparţinând grupului Daimler din Cugir, respectiv Sebeş şi Bosch Rexroth din Blaj).

Din valoarea totală a exporturilor României realizată în anul 2017, judeţul Alba deţine o pondere de 3,9%, importurile având o pondere de 1,9%. Comparativ cu anul 2016, exporturile au fost mai mari cu 1139825 mii euro (+86,5%), în timp ce importurile au crescut cu 536972 mii euro (+61,3%). Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în anul 2017, situează judeţul Alba pe locul 7 la exporturi şi pe locul 12 la importuri.

Potrivit sursei citate, principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului Alba, în anul 2017, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor au fost:

-la export: Germania (68,9%), Italia (7,2%), Ungaria (6,3%);

-la import: Germania (61,9%), Ungaria (7,8%), Italia (7,3%).

Related posts

Bitdefender semnează un acord cu producătorul de routere Netgear

Stefana Muresan

Cine va construi tronsonul de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni. Disputa Strabag – Itinera Spa, la a șaptea instanță

Ligia Voro

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Leave a Comment