Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Japonezii de la Nidec și Universitatea din Oradea deschid laboratorul ”Industry 4.0”

Compania Nidec Oradea în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii din Oradea, vor deschide un laborator de convertizoare de frec­venţă, motoare şi automatizare industrială.

Proiectul oferă noi oportunităţi de studiu pentru studenţii de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, având posibilitatea de a lucra cu echipamente utilizate în industria automatizărilor. Investiţiile în acest laborator includ renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate, precum şi donaţii de motoare, sisteme de control pentru motoare şi diferite instalaţii de automatizare.

”Prin punerea la dispoziţie a unui laborator dedicat în care studenţii şi profesorii se vor familiariza cu convertizoare de frecvenţă şi motoare utilizate în domeniul automatizărilor industriale, reuşim să ghidăm studenţii către o carieră de succes”, a spus Adrian Buruian, managerul departamentului de inginerie din cadrul Nidec Oradea şi fost student al Universităţii din Oradea. În ultimele 12 luni, Nidec a colaborat cu Univer­sitatea din Oradea pentru a defini activităţi practice care vor fi integrate în programa studiilor univer­sitare.

”Nidec urmează să-şi extindă prezenţa în Oradea în următorii ani, în domenii precum R&D, proiectare şi testare de produse, cât şi dezvoltare de software. Această colaborare cu universitatea reprezintă un pas important în formarea talentelor de care avem nevoie în Oradea”, a afirmat Jeff Ford, directorul general al Nidec Oradea.

Compania Nidec Oradea, înfiinţată în anul 2012 cu principal domeniu de activitate fabricarea echipamentelor de ventilaţie şi frigorifice, exclusiv a echipamentelor de uz casnic, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 109,5 mil. lei (circa 24 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului de Finanţe. Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973, având în prezent operaţinui în peste 40 de ţări şi un număr de 110.000 de angajaţi.

Sursa Foto: Facebook Nidec

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cei mai buni oameni de afaceri din Timis, premiati la Topul Firmelor

Articolul următor

Companiile din industria auto din Alba au crescut valoarea exporturilor la 1,3 miliarde de euro; Germania, principalul partener

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share