Alba Fonduri Europene Hunedoara Ultimele stiri

Primăria Ciugud, bani europeni pentru un proiect care va dezvolta două judeţe

Râul Mureș ar putea deveni din nou navigabil. Cel puțin pe o distanță de 60 de kilometri, între județele Hunedoara și Alba. Un proiect inițiat de primăria Ciugud, din Alba, a obținut o finanțare europeană de două milioane de euro.

Potrivit digi24.ro, opt administrații locale din cele două județe vor derula împreună acest proiect. Fiecare primărie va trebui să amenajeze poduri şi pontoane pentru ambarcațiunile care vor naviga pe râu, dar și spații de agrement și cazare pentru turiști.

O asociație de primării din Alba și Hunedoara a câștigat două milioane de euro prin Fondul European pentru Piscicultură.

Potrivit proiectului, pe Mureș vor circula ambarcațiuni care vor aduce turiști în zonă. Fiecare dintre cele opt administrații locale din proiect va contribui la amenajarea turistică a râului.

Traseul pe care vor naviga ambarcațiunile de mici dimensiuni va porni din județul Alba, din comuna Sântimbru, și se va încheia în localitatea Rapolt. De altfel, râul Mureș a fost navigabil încă din antichitate, notează sursa citată.

Istoricii spun că de acum două mii de ani, Mureșul era un mijloc de transport naval pe toată lungimea sa, din România până în actualul vest al Europei.

Related posts

TAROM reia din primăvară zborurile internaţionale de pe aeroportul Oradea

redactia

Vânzările Allview au depășit 80 de milioane de lei datorită intrării pe piața televizoarelor smart

Papuc Irina

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Leave a Comment