Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Ciugud, bani europeni pentru un proiect care va dezvolta două judeţe

Râul Mureș ar putea deveni din nou navigabil. Cel puțin pe o distanță de 60 de kilometri, între județele Hunedoara și Alba. Un proiect inițiat de primăria Ciugud, din Alba, a obținut o finanțare europeană de două milioane de euro.

Potrivit digi24.ro, opt administrații locale din cele două județe vor derula împreună acest proiect. Fiecare primărie va trebui să amenajeze poduri şi pontoane pentru ambarcațiunile care vor naviga pe râu, dar și spații de agrement și cazare pentru turiști.

O asociație de primării din Alba și Hunedoara a câștigat două milioane de euro prin Fondul European pentru Piscicultură.

Potrivit proiectului, pe Mureș vor circula ambarcațiuni care vor aduce turiști în zonă. Fiecare dintre cele opt administrații locale din proiect va contribui la amenajarea turistică a râului.

Traseul pe care vor naviga ambarcațiunile de mici dimensiuni va porni din județul Alba, din comuna Sântimbru, și se va încheia în localitatea Rapolt. De altfel, râul Mureș a fost navigabil încă din antichitate, notează sursa citată.

Istoricii spun că de acum două mii de ani, Mureșul era un mijloc de transport naval pe toată lungimea sa, din România până în actualul vest al Europei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mihai Daraban: Este obligatoriu să promovăm România ca un hub comercial între Japonia și UE

Articolul următor

Gala Topul Național al Firmelor, ediția XXV

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share