Lideri si afaceri Ultimele stiri

COS Romania la 20 de ani

“Eu cred în spațiile de lucru ca generatoare de creativitate, stare de bine, loialitate și profitabilitate”, sintetizează Cristophe Weller, CEO & Founder al COS România, impactul unui business ajuns la 20 de ani.

Ce-și doreau clienții dumneavoastră acum 20 de ani și ce-și doresc acum?
Își doreau cu totul altceva. Pe atunci totul era despre maximizarea utilității spațiului de lucru pentru cât mai mulți angajați posibil. Nevoia de intimitate și confidențialitate era mult mai mare, iar birourile închise erau prima alegere. Treptat, sub influența tendințelor internaționale, companiile au mutat focusul pe ușurința comunicării, pe facilitarea colaborării și astfel spațiile de lucru au început să se deschidă. Utilitatea spațiului rămânea importantă, dar începea să fie recunoscut rolul important al spațiului de lucru în creșterea performanțelor angajaților. În prezent, se pune un accent major pe starea de bine a angajaților, pe spații pozitive, flexibile, diverse, atât pentru lucru, cât și pentru relaxare, atât formale, cât și informale. Am transformat de multe ori cafeteria, locul de luat masa, într-un adevărat „workafe”, cum ne place să îl numim. Perfect pentru întâlniri la orice moment al zilei. Încorporăm cât mai multă lumină naturală în fiecare design pe care îl propunem, pentru că apropierea de natură eliberează endorfine, recunoscute pentru calitatea lor de a îmbunătăți starea de spirit, creativitatea, concentrarea.

Cum au evoluat investițiile în amenajarea de spații de birouri în România?
Cu ani în urmă, companiile aveau un spațiu pe care își doreau să îl mobileze și atât. Discuțiile erau în jurul bugetului per angajat: birou + scaun + dulap. Acum vorbim despre decorațiuni, atmosferă, partiții și soluții personalizate de amenajare, iar prețul este gândit pe metru pătrat. Această evoluție s-a reflectat și în succesul COS România pe piață. Dacă până în 2001 aveam un turnover modest de 1 milion de euro, în 2009 am atins 5 milioane, iar după 2013 creșterea noastră a fost fără precedent, pentru ca în 2016 să avem un turnover de aproape 31 milioane euro, datorită proiectelor excepțional de mari pe care le-am derulat în acel an. În 2017, ne-am păstrat poziția de lider pe piață, cu o cifră de afaceri de peste 28 milioane euro.

Cât de ofertantă s-a arătat România pentru spiritul dumneavoastră de antreprenor internațional?
Spiritul meu antreprenorial s-a manifestat pe deplin aici, pentru că m-am adaptat rapid la regulile pieței și m-am bucurat de avantajul unei echipe dedicate, căreia îi mulțumesc. Împreună am reușit să creștem compania într-un ritm alert, prin multă muncă, ascultând atent nevoile pieței, anticipând dorințele clienților, oferind cea mai bună calitate de pe piață la cele mai bune prețuri. Sigur că evoluția economică a României a dictat în mare parte ritmul nostru de creștere. Până când țara nu s-a deschis către piețele străine și nu a început să atragă investitori externi, compania noastră a rămas mică, dar plină de aspirații. Instabilitatea și furtunile fiscale din România ne-au afectat, de asemenea, prin prisma faptului că investitorii percepeau negativ țara din perspectiva lor de business. Dar după ce România a aderat la NATO, lucrurile s-au schimbat în bine și am încredere că vor continua să se schimbe. Pe lângă factorul fiscal, România este apreciată din ce în ce mai tare pentru factorul uman care atrage tot mai mulți investitori. Toată această dezvoltare, stabilirea unui număr din ce în ce mai mare de companii străine în România, a însemnat pentru noi oportunitatea de a pune în slujba succesului de business al acestora tot know-how-ul nostru, toată experiența echipelor noastre de specialiști, toate soluțiile inovatoare pe care le aducem în România în calitate de parteneri exclusivi ai unora dintre cele mai mari branduri de mobilier și soluții de amenajare din lume.

Ce credeți că rezervă viitorul sectorului de amenajări ale spațiilor de lucru?
Companiile sunt din ce în ce mai interesate de starea de bine a angajaților, mai dispuse să investească în design-ul spațiilor de lucru în care aceștia petrec o mare parte din zi. Prevăd că evoluția va fi influențată de doi factori majori: pe de o parte, focusul pe angajați și preocuparea companiilor de a pune la dispoziția acestora birouri și spații care devin un element cheie al succesului și eficienței lor. Pe de altă parte, focusul pe tehnologii și multifuncționalitatea spațiului de lucru, interconectarea și comunicarea fără întrerupere.

Related posts

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Stefana Muresan

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Trei clădiri ale Spitalului Județean Sibiu, reabilitate termic din fonduri europene

redactia

Admitere la USAMV Cluj: 1766 locuri licenţă şi 737 locuri master

Stefana Muresan

Peste 140 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Timis, prin PNDL

Stefana Muresan

Avans ”foarte bun” pe şantierul celui mai dificil tronson (între nod Chețani – Luduș și nod Iernut) al Autostrăzii Transilvania

Stefana Muresan

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Papuc Irina

Aplicatorii de hidroizolații școliți la Turda, tentați cu salarii de 1.900 €

Nora Dumitrescu

Ministrul Agriculturii caută soluții pentru ca Fabrica ”Diamant” de la Oradea să nu se desființeze

Stefana Muresan

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector, November 18th

Ionut Oprea

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Ligia Voro

România, pe cale să devină un jucător decisiv în energia de peste Prut

Stefana Muresan

Secțiunea Biharia-Borș a autostrăzii A3 este finalizată în proporție de 84%

Traian Dan

Office, Rezidențial, Retail, Industrial&Logistic – perspectivă 360 grade, la Real Estate & Construction Forum

Ionut Oprea

Zălăuanii de la Alien Surface vor aloca 400.000 de euro pentru retehnologizare

Nora Dumitrescu

World Class, primul chirias in AFI Tech Park

Ionut Oprea

ANCPI a înregistrat în 2018 peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017

redactia

Un bistrițean de 23 de ani, absolvent al UBB, cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța

redactia

Bosch inaugurează un Centru de Training la Cluj

Ionut Oprea

Scandia Food intră pe piața imobiliară și anunță intenția de a investi 30 de milioane de Euro într-un ansamblu rezidențial în Sibiu

Papuc Irina

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Șapte primării din Cluj, acord de asociere pentru trenul metropolitan. Dezvoltare imobiliară fără precedent în jurul municipiului Cluj Napoca

redactia

Leave a Comment