Cluj IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Techsylvania 2018, între speakeri internaționali, record de participanți și incubatoare anunțate în premieră

Peste 2.200 de oameni din 27 de țări au luat pulsul tehnologiei și au aflat secretele din spatele unor companii ale căror servicii sunt utilizate în fiecare zi de milioane de oameni precum Waze, eBay, Intercom, Telegram, Slack sau Bitdefender. Nu mai puțin de 45 de speakeri de top din 15 țări, aflați în premieră în România, și peste 70 de prezentări, workshop-uri, Q&A’s și sesiuni satelit au marcat ediția din 2018 al unuia dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Estul Europei.

“E un eveniment care transformă Europa de Est”. O spune Max Niederhofer, partener al Sunstone Capital, un fond cu peste 250 de milioane de euro în administrare. Acesta este doar unul dintre cei 45 de speakeri care au urcat pe scena Techsylvania în cele două zile ale conferinței. În cele peste 30 de ore de prezentări participanții au descoperit cum s-au dezvoltat unii dintre giganții industriei IT precum celebra aplicație Waze, ce strategii trebuie să urmeze, dar și cum trebuie abordată o idee de afacere pentru a nu eșua.

“E combinația perfectă între antreprenori, oameni tehnici și investitori. Cred că e o oportunitate unică pentru toți aceștia să se întâlnească într-un singur loc”, a explicat Sebastian Dobrincu, fondatorul StoryHeap. Tânărul a luat prin surprindere Statele Unite câștigând un million de dolari la 19 ani prin crearea unui serviciu care sincronizează platformele de social media, iar printre clienţii lui se numără Selena Gomez, Justin Bieber și Kevin Hart. Acesta este doar unul dintre cei 19 speakeri din Statele Unite care au urcat pe scena Techsylvania.
Japjit Tulsi, Vice President Engineering al eBay, a prezentat pe scena principală a evenimentului cum arată viitorul cumpărăturilor online. Este vorba despre asistentul de vânzări bazat pe inteligență artificială dezvoltat de eBay. Nu doar modul în care vom alege produsele se va schimba, ci și cum vom plăti pentru ele. Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, a dezvăluit că BT Pay, portofelul digital lansat de banca sa la începutul acestui an, a ajuns deja la 140.000 de utilizatori la nivel local.

“La Techsylvania se simte cu adevărat dorința de a afla mai mult, de a învăța. Există o ambiție de a crea un ecosistem tehnologic”, a declarat fondatorul Misfit, Sonny Vu. Nu este însă doar locul în care mii de participanți învață direct din experiența fondatorilor, a oamenilor cheie din companii și a antreprenorilor și investitorilor, ci și locul unde sunt lansate în premieră noi incubatoare pentru startup-uri.
Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunțat că un astfel de program se pregătește deja pentru zona de securitate cibernetică.

Photos by Deni & Alin | DA studio | www.dastudioweddings.com

“Am decis să ne folosim de cunoștințele noastre în domeniul securității cibernetice, puterea de a înțelege piețele la nivel global și capacitatea de a crea strategii de expansiune internațională și să punem bazele unui incubator pentru startup-urile din zona de securitate cibernetică. Este vorba despre a împărți cunoștințele noastre, putem și vom oferi finanțare, dar punctul principal este partea de mentorat”, a explicat fondatorul și CEO-ul Bitdefender, Florin Talpeș.

Programul de incubare are un buget de un milion de euro, iar valoarea finanțărilor oferite startup-urilor care vor fi incluse în program încep de la 50.000 de euro.

Conferința a fost închisă de Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, celebra aplicație de navigație. Acestea le-a arătat participanților cum a pornit serviciul în momentul lansării și ce pași au fost necesari pentru ca aplicația folosită de peste 100 de milioane de șoferi să ajungă în stadiul actual, dar și cum aceasta ajută la descongestionarea traficului din mai multe orașe.

Un startup de travel spaniol, câștigătorul Startup Avalanche

O platformă care eficientizează călătoriile și evenimentele corporate a câștigat Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor din cadrul Techsylvania. 15 proiecte din 13 țări au fost selectate dintre cele peste 280 de aplicații înscrise, pentru a-și prezenta proiectele în fața juriului format din reprezentanții celor mai importante fonduri de investiții din Europa. Echipa spaniolă care a creat Troop Travel va pleca în Silicon Valley într-o călătorie oferită de compania Arobs Transilvania Software. Câștigătorii vor avea întâlniri cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a platformei. De asemenea, aceștia vor participa și la Techcrunch Disrupt 2018.
“Avalanche nu înseamnă doar aducerea unor startup-uri pentru a le încuraja să își prezinte ideea pe o scenă. Echipa noastră lucrează cu ei chiar și câteva săptămâni pentru a-i ajuta să se pregătească. Investim în startup-uri, desigur că ne dorim să câștigăm bani, dar în primul rând vrem să dezvoltăm această comunitate”, a explicat Jennifer Austin, co-fondator Risky Business.

17 evenimente satelit în premieră la Techsylvania

Techsylvania a adus în premieră în România, în cadrul conferințelor dedicate tehnologiei, un concept nou: evenimentele satelit. A cincea ediție a depășit astfel limitele unei locații centrale și s-a extins în întreg orașul transformându-l într-un adevărat hub al tehnologiei viitorului. Participanţii au testat limitele realității virtuale în birourile Betfair Development România sau în inima unei platforme virtuale, unice în țară, amenajată într-un complex de roboterapie şi psihoterapie.

O altă premieră în istoria Techsylvania au fost sesiunile Q&A. A fost locul în care scena a devenit a publicului, iar invitații au răspuns la orice întrebare. Sesiunea susținută de Katherine Manderfield (The New York Times) și Anda Gânscă (Knotch) a umplut sala până la refuz, iar acestea au oferit informații despre viitorul publicității în mediul online. În prezent, 83 % din publicitatea digitală din Statele Unite se duce către Google și Facebook.
“În viitor, succesul unei campanii publicitare depinde de cât de bine îți cunoști clientul și cât de bine reușești să răspunzi nevoilor lui”, a spus Katherine Manderfield (The New York Times).

“Connected Grandma” a câștigat maratonul de 24 de ore

O aplicație care îi alertează pe cei care au în grijă rude în vârstă despre starea acestora a câștigat maratonul de programare de 24 de ore. Connected Grandma, cu ajutorul unui smartwatch, monitorizează pulsul și activitatea rudelor în vârstă și poate chiar să le ofere un raport aparținătorilor. Echipa care a creat aplicația, condusă de Bia Beniamin, s-a gândit chiar și la includerea unei funcții GPS în acest serviciu.
Techsylvania 2019 va avea loc în luna iunie.

“Toată lumea știe că e important să vii la Cluj, să vii la Techsylvania să vezi care este viitorul Europei de Est”, Steffi Czerny, co-fondator și managing director al DLD Media.

“Ca oraș suntem onorați să găzduim un eveniment atât de inovativ. Acesta ne pune din nou pe harta inovării în Europa, dar de ce nu și în lume”, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Investitori care administrează fonduri venture capital de peste 3 de miliarde de $ la Techsylvania
Investitori care administrează fonduri venture capital ce însumează peste 3 de miliarde de dolari au ajuns la Techsylvania. Lideri în domeniul investițiilor în SUA, Rusia, Germania, Cehia, UK și Liban, aceștia au împărtășit, în cadrul conferinței, modelele lor de finanțare, dar și sfaturi pentru cei aflați în căutarea unor fonduri de capital de risc. Printre aceștia s-au aflat Ashley Carroll, partener al Social Capital, un fond care deține nu mai puțin de 1,2 miliarde de dolari în administrare și Max Niederhofer, antreprenor în serie care reprezintă un fond de peste 300 de milioane de dolari și a investit pentru prima dată în Last.fm. Pe scena Techsylvania a urcat și Bartoj Ondrej care administrează Credo Ventures, un fond care gestionează peste 50 de milioane de dolari. Aceasta se află printre primii investitori ai unicornului UiPath.

Yossi Vardi și Ralph Simon au dat startul Techsylvania

Yossi Vardi considerat a fi “părintele” ecosistemului de tehnologie din Israel și investitorul principal al primului serviciu de mesagerie online din lune, ICQ şi Ralph Simon, cunoscut drept omul care inventat ringtone-ul au oferit un moment unic pe scena Techsylvania. Cu o experienţă greu de egalat, cei doi au vorbit despre cum se poate crea un ecosistem care să încurajeze startup-urile.

Related posts

Brașov: Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, discuții cu studenții și cu oameni de afaceri locali

Stefana Muresan

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Calitatea vieții – decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Ionut Oprea

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Curățenia și deszăpezirea Sibiului, încredințate unor firme din Deva și Sibiu, contract de peste 14 mil lei

redactia

Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea CEC Bank

Papuc Irina

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Blake Horsley to become P3’s Group Development Director

Ionut Oprea

CJ Cluj a atras, în ultimii doi ani, 250 de milioane de euro, fonduri europene

redactia

Salina Turda, locul doi în Topul Național al Firmelor, cu afaceri de 14 milioane de lei

Stefana Muresan

Grupul Tenaris a făcut un profit de 50 milioane euro la Zalău

Nora Dumitrescu

Dacia a demarat la uzina de la Mioveni cea mai mare extindere din ultimii 15 ani. Capacitatea anuală va depăși 400.000 de mașini

redactia

Agronomii clujeni au dotat Spitalul de Recuperare cu 12 aparate performante

Nora Dumitrescu

Cămara Moțului, o afacere din Alba, realizează produse tradiţionale după reţete transmise de la o generație la alta

redactia

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Spitalul Județean de Urgență Deva, în Programul național de tratare a accidentelor vasculare ischemice

redactia

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Papuc Irina

Firmele maramureșene, conectate la noua legislație a muncii

Nora Dumitrescu

Peste 200 de participanti din 25 tari, la cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Business Diplomacy 2018 / Diplomacy360

redactia

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Brașovul, Oradea și Cluj-Napoca – cele mai avantajoase orașe

Stefana Muresan

Brașov: Rom Paper investește un milion de euro în amenajarea viitorului sediu, după procurarea Euro Tricot

Papuc Irina

Înscrierea firmelor românești în programul de internaționalizare, începând cu 31 iulie

Stefana Muresan

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Leave a Comment