Cluj Ultimele stiri

RO-Wine Cluj devine festival anual

*Prima ediție transilvăneană a “RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” a fost un adevărat succes: 1700 de vizitatori, 1.300 de sticle de vin golite și peste 50 de producători români sau internaționali.

Cu peste 1.700 de vizitatori, cu biletele VIP epuizate înainte de deschiderea oficială și cu peste 1.300 de sticle golite (și alte sute deschise…), prima ediție transilvăneană a “RO-Wine | The International Wine Festival of Romania”, desfășurată între 27 și 28 octombrie la Cluj, în spațiul somptuos al CHIOS Social Lounge, poate fi numită un adevărat succes.

Festivalul a reunit, direct sau prin distribuitori, peste 50 de producători români sau internaționali, cu toții selectați exclusiv prin prisma calității vinurilor.

Urmând modelul consacrat al edițiilor anterioare din București, accentul a fost pus pe interacțiunea directă dintre oaspeți și proprietarii de crame și podgorii și, pentru că vinul a fost personajul central, organizatorii au optat pentru modelul occidental al festivalurilor superpremium, cu standuri identice pentru fiecare producător și cu un număr limitat de etichete ce pot fi prezentate.

„Se practică, la festivalurile mari, asaltarea senzorială a vizitatorilor, cu muzică tare, cu standuri spectaculoase, lumini, hostess-e, astfel încât atenția vizitatorilor să fie, pe cât posibil, deturnată, iar îngăduința lor, pe cât posibil, să devină mai ușor de dobândit. Aici, totul este despre vin, despre ce știe și poate el să spună, despre cât de mult își convinge singur clienții că merită să revină. Nu doar că ne opunem modelului comercial de „târg” de vinuri, consideram că, de fapt, un asemenea model ar fi o insultă pentru publicul clujean, deja inițiat în tainele oenologiei. Nivelul ridicat al audienței a fost, de fapt, și principalul motiv care ne-a convins să organizăm această ediție-pilot. Lucrurile au fost peste așteptări și putem deja să spunem că RO-Wine Cluj a fost piatra de hotar pentru o nouă tradiție: va deveni un festival anual”, spune Marinela V. Ardelean, co-organizator al evenimentului.

”Am decis să facem o ediție RO-Wine la Cluj-Napoca din dorința de a extinde accesul pasionaților la vinuri de calitate, dar, mai ales, pentru că simțeam că există potențial în Ardeal, că vom avea cui să povestim despre vin și să creăm prietenii de durată. Nu ne-am pus obiective pentru prima ediție, fiind o premieră pentru echipa RO-Wine să treacă dincolo de sfera Bucureștiului, însă am avut o surpriză extrem de frumoasă! Ne-am bucurat de prezența unui număr foarte mare de vizitatori, de prieteni și de reprezentați HoReCa, care și-au dorit să nu rateze întâlnirea cu unele dintre cele mai rafinate vinuri. Nu ne-am dezis niciodată din a prezenta publicului vinuri de mare clasă, dându-le șansa să cunoască gusturi și arome cu adevărat unice, și vom continua să facem asta, an de an, în București, dar și la următoarele ediții din Cluj-Napoca, pentru toți iubitorii de vin!” a declarat Liviu Popescu.

Dincolo de vinurile disponibile la standuri sau în zona VIP, RO-Wine Cluj a găzduit și o serie de evenimente speciale – degustări comparative între diverse recolte ale celebrului Flamboyand de la Davino, prima degustare verticală a celor patru ediții de Apogeum Fetească Neagră (Tohani), o prezentare a brânzeturilor superpremium President, alături de cele mai potrivite vinuri, precum și lansarea oficială a celui de-al treilea volum al The Wine Book of Romania, ghidul anual al vinurilor românești premium.

“RO-Wine | The International Wine Festival of Romania” este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Cele trei ediții desfășurate până acum în București, au fost organizate de Marinela V. Ardelean și de Liviu Popescu – coproprietar Fratelli Group și Vicepreședinte HORA – și Mihai Popescu – designer si arhitect de success, de asemenea coproprietar al Fratelli Group. Festivalurile au reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și au propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile.

Marinela V. Ardelean este autoarea ghidului The Wine Book of Romania, degustător și critic de vin, jurat în competiții internaționale și Global Brand Ambassador Vinars Brâncoveanu.

Parteneri oficiali ai RO-Wine | The International Wine Festival of Romania: Cez Vanzare, Selgros, Sobranie, Aqua Carpatica, Banca Transilvania, Reciclad’Or, Chef & Sommelier, Cafes Richard, Alexandrion Group, President, Miele.

Related posts

Proiectele de infrastructură devin mai puțin costisitoare: Novitas 3D City – Orașul tău digital

Stefana Muresan

Austriecii interesați de Băile Herculane

Stefana Muresan

Primăria Iași, contract de peste 38 mil. euro. Invitație lansată producătorilor europeni de tramvaie, inclusiv Astra Vagoane Călători

redactia

Peste 170 milioane de euro atrase în Bistriţa-Năsăud prin PNDR 2014-2020, în special de către primării

Stefana Muresan

Marele bal al antreprenoarelor clujene, dedicat educației

Nora Dumitrescu

Muzeul Etnografic din Cluj va deveni multisenzorial cu bani din nordul Europei

Nora Dumitrescu

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Ligia Voro

La Craiova, primul Club de Programare dedicat elevilor cu deficiențe de auz din România Ford Romania

Ligia Voro

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Păstrăvăria Bolloga se transformă în fermă

Nora Dumitrescu

Centru de afaceri în locul Pieței Cetate din Oradea, în valoare totală de 7,7 milioane euro

Stefana Muresan

Apare prima carte despre industria IT din Cluj

Nora Dumitrescu

Timișul și Aradul, pe primele poziții în topul tranzacțiilor cu terenuri agricole; Bistriţa Năsăud, la coada clasamentului

Stefana Muresan

Consiliul Județean Cluj plătește 2,4 milioane de euro pentru clădirea viitorului spital monobloc

redactia

Fonduri europene în valoare de 14 mil. euro pentru Timișoara

Stefana Muresan

Ediția aniversară Astra Film Festival 2018 a început

redactia

Un nou transplant de cord la Institutul Inimii din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Nora Dumitrescu

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Peste 25.000 de persoane au aflat, prin intermediul site-ului ASF, la ce fond de pensii contribuie

Ligia Voro

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

Leave a Comment