Cluj Industrie Slider Ultimele stiri

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

Unul dintre liderii mondiali ai pompelor industriale, grupul german Pfeiffer Vacuum, a decis să creeze o nouă uzină, în Parcul Industrial Nervia, și să renunțe la vechea locație, aflată în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca.

“Conducerea grupului a inițiat procesul de extindere pentru a mări capacitatea de producție prin construirea unei noi clădiri, printr-o investiție de 13 milioane de euro și creșterea numărului de angajați de la 76 la peste 100. Vorbim despre forță de muncă atât calificată, cât și înalt calificată, specializată în pompe de vid. Spațiul unde activam inițial, în cartierul Mărăști, nu ne mai permitea dezvoltarea.
Noi depindem de filiala din Franța, de aceea este un proiect comun, german, francez și românesc, iar Pfeiffer Vacuum este locul doi mondial în tehnologia vidului. Uzina va avea un dublu rol: va produce componente pentru pompele de vid care se asamblează în cele două țări, dar va asigura și mentenanța celor aflate în funcțiune la diferite companii. Aceste utilaje vor fi aduse aici din toată Europa, vor fi reparate, recondiționate și remontate”, a explicat administratorul uzinei, Pascal Fesneau, care este și consulul onorific al Franței la Cluj.

Unitate de producție “cu caracteristici germane”

“Această fabrică are toate caracteristicile germane: disciplină, ordine, precizie, este un proiect de succes pentru România. Trebuie să contribuim toți, atât cu partea materială, cât și cu cea umană pentru ca această zonă să devină un spațiu european”, a menționat Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt.
“România este foarte atractivă pentru investitori datorită bunei calităţi a inginerilor, a muncitorilor şi sperăm că această investiţie să fie de bun augur şi să atragă alte investiţii după ea. Aceasta demonstrează că România creşte performanţele de dezvoltare în domeniul inovării şi a competiţiei legate de calitatea produselor. Nu e vorba doar despre o nouă instalaţie, ci o extindere a acestei firme, o creştere a acestei investiţii. Nu pot să vorbesc în locul investitorilor, dar pot să spun că imaginea României este bună printre investitori francezi, este o calitate bună aici şi nu pot decât să îi chem cu interes”, a afirmat Michele Ramis, Ambasador al Franţei la Bucureşti, invitată la inaugurare.

Grupul Pfeiffer Vacuum a fost înfiinţat în 1890, în Germania. Prin deschiderea acestui punct de lucru, Pfeiffer Vacuum România va da curs tendinței ascendente care i-a guvernat activitatea încă de la începuturi.
Având filiale în țări precum Franța, SUA, Coreea de Sud, societatea se extinde acum la nivel global și va avansa în domeniul tehnologiei în România prin deschiderea uzinei din Parcul Nervia. Pfeiffer Vacuum activează în țara noastră din 2003, noua fabrică din Cluj fiind a opta din cadrul companiei.
Celelalte sunt situate în Germania, Franţa, SUA, China şi Vietnam. Filiala română a grupului a activat sub diferite nume încă din 2003 și a desfășurat o activitate de producție și reparație de pompe de vid. Grupul este unul dintre liderii economici pe piața globală a pompelor de vid, cu afaceri de 500 de milioane de euro în 2017.

Primăria mută aerodromul ca să vină investitorii

Primarul Grigore Fati a precizat că localitatea clujeană este foarte bine poziționată în privința transportului și a logisticii, fiind nu numai un nod de cale ferată și conectată la centura de est a municipiului Cluj-Napoca, dar și situată în apropierea Aeroportului Internațional Avram Iancu.
“Vrem să extindem zona industrială, însă noi nu mai avem terenuri, doar privații, însă am vrea să modificăm planul urbanistic general al localității pentru a putea să dăm curs cererilor din partea investitorilor. Ne gândim chiar să mutăm aerodromul pe un teren pe care să îl dăm la schimb”, a menționat edilul din Apahida.
“Cu această investiție parcul nostru este deja plin. Avem 16 companii care activează aici, iar numărul de angajați va ajunge la 800. Investițiile totale ale agenților economici se apropie de 140 de milioane de euro.
Din păcate, deși suntem la 400 m de centură, nu avem acces direct la aceasta pentru că ar trebui să se facă o traversare peste râul Someș, ce presupune foarte multe autorizări. În schimb, ne-am propus să realizăm astfel de parcuri industriale la Turda, Oradea și Arad”, spune directorul Nervia, Adam Ambrus.
Printre oamenii de afaceri prezenți la eveniment s-au mai numărat Ștefan Gadola, Ioan Socea (EnergoBit), Iosif Pop (Imofinance), Ludger Thol (Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană), Augustin Feneșan (Asociația Patronilor și Meseriașilor). Evenimentul a fost marcat printr-un moment folcloric și prin plantarea simbolică a unui copac în incintă.

de Călin POENARU

Related posts

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

Telekom instalează sistemul de identificare a locurilor de parcare libere la Cluj

Nora Dumitrescu

Orașul Câmpia Turzii a răscumpărat stadionul de la fostul combinat

Nora Dumitrescu

Una dintre cele mai frumoase case din Sibiu, scoasă la vânzare cu 2 milioane de euro

Papuc Irina

Libra Internet Bank, profit de 91 milioane de lei pentru primele 9 luni, în creștere cu 21%

Papuc Irina

Turoperatorul australian Peregrine Adventures, nouă ofertă turistică: “Secretele României”

Stefana Muresan

Banca Transilvania va finanța un accelerator pentru tinerii hotelieri

Nora Dumitrescu

“Supercoroana”, simbolul grafic al brandului Oradea

Stefana Muresan

Numărul pasagerilor înregistraţi în transportul interurban şi internaţional a crescut în 2017 cu 8,1%

Stefana Muresan

Program de finanțare destinat Republicii Moldova. Un ONG cere sprijinul României după ce Chișinăul a ratat ocazia de a solicita 40 de milioane de euro din partea UE

Ion Surdu

SMARTREE Workforce Index: 2017 a adus o creștere de 12% a numărului de angajări și de 11% a bonusurilor medii acordate în mediul privat

Stefana Muresan

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

Hartă gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului

redactia

ASA Cons din Turda, afaceri de peste 17,5 mil. euro

Stefana Muresan

Adrian Volintiru: Romgaz vrea să devină producător de energie verde

redactia

Președinția României la Consiliul UE. 7 evenimente la Cluj, cel mai important Startup Europe Summit

redactia

Din cauza COVID-19 s-au amânat târgurile de turism din Iaşi şi Braşov

Papuc Irina

Compania din domeniul automotive Quin România angajează 100 de muncitori la Brașov

redactia

Pe unde va trece centura metropolitană a Clujului

Nora Dumitrescu

Doi studenți de la UTCN au creat aplicația care ajută părinții să depisteze problemele de vedere ale copiilor

Stefana Muresan

Sibienii de la SC Constructii SA vor repara drumurile din Vâlcea. Contract de peste 15 milioane de euro

redactia

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

Leave a Comment