Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

Eficienţa energetică, reglementările specifice şi inovarea sunt pilonii cheie pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în domeniul energetic. Aceasta este principala concluzie desprinsă astăzi în cadrul “Zilei Energiei în Europa”, eveniment organizat de Comisia Europeană, la Bruxelles, unde a participat directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

“Avem așteptări mari în legătura cu participarea statelor membre ale UE la elaborarea politicilor de eficienţă energetică – în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon, dar şi pentru dezvoltarea de proiecte majore care să ajute Europa să-şi atingă potenţialul”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică, Marcos Sefcovic.
Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a vorbit despre importanţa companiei în contextul actual al dezvoltării regionale cât şi de despre proiectele importante pe care compania le are în vedere în următoarea perioadă.
„Romgaz îşi consolidează poziţia nu doar la nivel local ci şi la nivel regional. Ne vom concentra în perioada următoare pe două obiective majore: pe identificarea zăcămintelor onshore care să înlocuiască actualele exploatări şi pe diversificarea energetică”, a menţionat directorul general al Romgaz.

Acesta a mai amintit despre investițiile în producerea de energie electrică, de menționat fiind cea de la Iernut, într-o nouă centrală termoelectrică, direcțiile strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi și, nu în ultimul rând, operaţunile offshore din Marea Neagră.
Directorul general al Romgaz a mai apreciat că, pentru satisfacerea cererii crescânde de gaze naturale (creştere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investiţional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, unde sunt necesare investiţii cu un grad de risc ridicat, cât şi investiţii pentru exploatarea rezervelor şi aducerea lor în piaţă. Inovarea tehnologică va continua să aibă un impact major asupra acestei industrii, atât din punct de vedere al exploatării rezervelor actuale cât şi al descoperirii de noi resurse, convenţionale şi/sau neconvenţionale, şi punerea în exploatare a acestora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

Articolul următor

Cătălin Tănăsie, Salesforce Architect Verticala Digital Business Solutions (DBS), NTT DATA Romania: “Pentru mine e inovator să fac parte dintr-o companie care e interesată și de interacțiunea cu propriii angajați”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share