Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

Guvernul Romaniei a aprobat schema de ajutor de stat pentru investitia Universal Alloy Corporation din Tautii Magheraus, langa Aeroportul International Maramures. Investitia totala va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Roman va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro. Trebuie specificat faptul ca este cea mai mare investitie privata aprobata de catre Guvernul Romaniei.

Universal Alloy Corporation Europe, o companie americana care desfasoara deja afaceri in Maramures intentioneaza sa se dezvolte, pregatind o noua investitie substantiala intr-un centru pentru productia de componente pentru aeronave.

Prin aceasta infuzie de capital, compania va oferi aproape 2000 de noi locuri de munca in Maramures, fiind gandita si o cale de rulare care va face legatura intre curtea noii unitati de productie si Aeroportul International Maramures. Universal Alloy Corporation Europe are in prezent langa Baia Mare o sectie de productie profile si semifabricate din aluminiu care sunt utilizate de toti marii producatori de aeronave din lume.

Societatea a achizitionat o suprafata totala de 40 hectare de teren in imediata vecinatate a aeroportului si este in curs de realizare o noua investitie care va crea aproape 2000 de noi locuri de munca si va cuprinde un centru de design componente si structuri aeronave, un centru de training si hale de productie pe partea de prelucrare titaniu/aluminiu, in care se vor realiza subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Prin aceasta investitie, Maramuresul si Romania vor figura pe harta mondiala a liderilor unei industrii elitiste: industria aeronautica, au apreciat oficialii locali.

Despre acest ajutor de stat extrem de important acordat judetului Maramures de Guvernul Romaniei, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca este cea mai mare investitie privata aprobata de govern.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

Articolul următor

Industrial Park Brasov aniversează 10 ani

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share