Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice din România, o finanțare în valoare de 150 de milioane de lei, destinată proiectelor pe care societatea le are în derulare atât în țară, cât și în străinătate. Contractul include o componentă de finanțare ce acoperă nevoile temporare de cash și o componentă de garantare.

În ultimele luni, Romelectro a câștigat licitațiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor stații electrice de transformare (Focșani Vest, Roman Nord, Bacău Sud, Smârdan, Craiova și Medgidia), în valoare totală de peste 50 de milioane de euro.

În domeniul producției de energie, Romelectro coordonează contractele de retehnologizare a unor centrale hidroelectrice din județele Bistrița și Olt, cu o valoare totală de circa 80 de milioane euro. În 2016, Romelectro a semnat un parteneriat cu o firmă din Spania pentru realizarea unui grup pe gaze în ciclu combinat, de 430 MW la Iernut, având ca investitor pe Romgaz, un contract în valoare totală de 250 milioane de euro.

”Evoluția pe care a avut-o în ultimii ani Romelectro ne consolidează poziția de cel mai important contractor general de proiecte energetice din România”, a declarat Viorel Gafița, președintele Romelectro, adăugând că societatea parcurge un moment foarte favorabil, reușind ca pe lângă proiectele din străinătate să câștige licitații organizate de companiile naționale pentru proiecte energetice de mare complexitate.

”Această colaborare începută în urmă cu patru ani este una importantă pentru noi deoarece constituie un model al rolului definitoriu pe care EximBank îl poate juca în implementarea planurilor de dezvoltare”, a subliniat și Traian Halalai, președintele EximBank.

EximBank este o instituție specializată care se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc prin instrumente financiare specifice care sunt dedicate exclusiv segmentului corporate, fie că este IMM sau companie mare, fie că derulează tranzacții naționale sau internaționale.

Romelectro SA este contractor general pentru proiecte complexe de energie ce vizează producerea, transportul și distribuția energiei electrice, precum și proiecte de infrastructură, dar și din industriile neenergetice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

Articolul următor

Francezii de la SNEF vor să preia furnizorul local de soluţii şi servicii IT Net Brinel

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share