Eveniment

Cum construim abilități pentru viitor la Conferința Arhitecții Educației

Atunci când vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevărat.

În acest context, pe 17 noiembrie 2018, Fundația Noi Orizonturi organizează la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației, ajunsă la cea de-a treia ediție ce are ca temă: Construim abilități pentru viitor, oferind o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning). Această nouă perspectivă asupra învățării are numeroase beneficii datorită caracterului său experiențial și a faptului că abordează probleme și provocări reale pentru elevi și comunitățile din care fac parte.

Evenimentul este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning” susținut prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări cu tradiție în această abordare a educației precum Argentina sau Lituania se vor strânge la Cluj pentru a identifica modul în care putem face învățarea relevantă și a integra această nouă perspectivă în sistemul actual de învățământ.

Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe: comunitate ca spațiu de învățare; motivarea elevilor să învețe; importanța erorii în învățare sau Școala Altfel pe tot parcursul anului. Agenda evenimentului și mai multe detalii pot fi citite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.

Suntem conștienți de problemele cu care se confruntă profesorii și directorii în școlile din România. Știm că nu există un singur răspuns corect sau o singură rezolvare. Dar, ce putem să facem noi este să le oferim un spațiu sigur în care să dezbată idei, să intre în contact cu abordări pedagogice relevante și să experimenteze modele colaborative de lucru la clasă. Avem încredere că oamenii care sunt astăzi la catedră pot și doresc să schimbe modul de predare, iar noi suntem aici să îi ajutăm în acest proces, a declarat Sorana Pogăcean, coordonatorul de formare și mentorat al fundației.

În plus, Fundația Noi Orizonturi vine în sprijinul profesorilor curajoși și a educatorilor care caută metode mai bune de învățare, prin prima bibliotecă online cu resurse despre învățarea prin serviciu în folosul comunității. Ele pot fi descărcate și folosite în activități educaționale diverse, atât la clasă, cât și în Școala Altfel.

Conferința Arhitecții Educației este organizată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CLAYSS Latin America, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai, susținut de Heme.ro și finanțat prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi inspiră tinerii și profesorii să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor. Deoarece crede în puterea transformatoare a educației, fundația oferă profesorilor și liderilor de organizații și comunități instrumentele prin care pot ajuta cu adevărat tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.
Printre programele construite de organizație se numără: IMPACT, Green Impact, Școli pentru Comunitate, Arhitecții Educației sau Tabăra Viața.

Related posts

Tahaab Rais, invitatul special al Workplace Safety Forum

Ionut Oprea

Fermierii români din Banat vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Timișoara în 10 aprilie 2019

Stefana Muresan

Ediția 2019 a evenimentului „Therme Forum” aduce la Sibiu unii dintre cei mai cunoscuți arhitecți din lume

Nicolae Pop

GoTech 2020: The New Reality prezintă peste 1.500 de soluții digitale de business pentru industriile de retail, IT, cybersecurity și marketing

Ligia Voro

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

Festivalul Bucharest Tech Week aduce inovațiile tehnologice în atenția românilor pentru al patrulea an consecutiv

Stefana Muresan

Cel mai avansat robot social din lume va fi prezent la Bucharest Tech Week 2019

Stefana Muresan

rEvoluția digitală ajunge joi, 12 octombrie, la Craiova

Ionut Oprea

Reducerea sancțiunilor pentru fermierii care greșesc

Transilvania Business

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Peste 65 de universitati de pe 4 continente la RIUF Cluj Napoca

Guvernul aproba un imprumut pentru reparatii capitale la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș!

Stefana Muresan

Bistriţeanca Tina Olari premiată la “Dedales de oro”

Transilvania Business

Mobilitatea urbană durabilă, în centrul preocupărilor AHK Romania

Papuc Irina

Sibiu – Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Salonul PRO INVENT 2018 se deschide miercuri, 21 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Despre viitorul în câmpul muncii la HR Vibes, Brașov

Stefana Muresan

Iubitorii de muzică retro au parte de Another Night to Remember

redactia

„Vicii & Delicii”, târg de vinuri și salon gastronomic la Expo Arad

Stefana Muresan

AHK Industrial Suppliers Forum 2020 – Cel mai mare târg virtual din Europa dedicat furnizorilor

Nicolae Pop

UAMT Golf Cup 3’rd Edition

Ligia Voro

Situația IMM-urilor si a fondurilor europene

Ionut Oprea

Trenchless Romania Awards 2017

Ionut Oprea

Portrete uitate şi restaurate la Muzeul de Artă din Cluj

Transilvania Business

Leave a Comment