Eveniment

Cum construim abilități pentru viitor la Conferința Arhitecții Educației

Atunci când vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori etc. vor fi cei care vor prospera cu adevărat.

În acest context, pe 17 noiembrie 2018, Fundația Noi Orizonturi organizează la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației, ajunsă la cea de-a treia ediție ce are ca temă: Construim abilități pentru viitor, oferind o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning). Această nouă perspectivă asupra învățării are numeroase beneficii datorită caracterului său experiențial și a faptului că abordează probleme și provocări reale pentru elevi și comunitățile din care fac parte.

Evenimentul este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning” susținut prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări cu tradiție în această abordare a educației precum Argentina sau Lituania se vor strânge la Cluj pentru a identifica modul în care putem face învățarea relevantă și a integra această nouă perspectivă în sistemul actual de învățământ.

Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe: comunitate ca spațiu de învățare; motivarea elevilor să învețe; importanța erorii în învățare sau Școala Altfel pe tot parcursul anului. Agenda evenimentului și mai multe detalii pot fi citite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.

Suntem conștienți de problemele cu care se confruntă profesorii și directorii în școlile din România. Știm că nu există un singur răspuns corect sau o singură rezolvare. Dar, ce putem să facem noi este să le oferim un spațiu sigur în care să dezbată idei, să intre în contact cu abordări pedagogice relevante și să experimenteze modele colaborative de lucru la clasă. Avem încredere că oamenii care sunt astăzi la catedră pot și doresc să schimbe modul de predare, iar noi suntem aici să îi ajutăm în acest proces, a declarat Sorana Pogăcean, coordonatorul de formare și mentorat al fundației.

În plus, Fundația Noi Orizonturi vine în sprijinul profesorilor curajoși și a educatorilor care caută metode mai bune de învățare, prin prima bibliotecă online cu resurse despre învățarea prin serviciu în folosul comunității. Ele pot fi descărcate și folosite în activități educaționale diverse, atât la clasă, cât și în Școala Altfel.

Conferința Arhitecții Educației este organizată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CLAYSS Latin America, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai, susținut de Heme.ro și finanțat prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi inspiră tinerii și profesorii să conducă și să producă schimbări pozitive în comunitățile lor. Deoarece crede în puterea transformatoare a educației, fundația oferă profesorilor și liderilor de organizații și comunități instrumentele prin care pot ajuta cu adevărat tinerii să devină mai buni, mai puternici, mai înțelepți.
Printre programele construite de organizație se numără: IMPACT, Green Impact, Școli pentru Comunitate, Arhitecții Educației sau Tabăra Viața.

Related posts

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde cu program de incubare la Iași pentru antreprenorii pasionați de IT și tehnologie din regiunea Moldova

Papuc Irina

EXPO PLAST – singurul eveniment din Romania dedicat industriei maselor plastice

redactia

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Ligia Voro

Peste 3 miliarde de dolari în fonduri de venture capital administrate de investitorii care vin la Techsylvania 2018

Stefana Muresan

Ce ii tine pe antreprenorii din Moldova în loc?

BusinessMark prezintă IFRS Forum 2018: Implementarea și dezvoltarea normelor IFRS în România

Stefana Muresan

Sibiul, polul performantei in afaceri

Transilvania Business

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Avocatul Andrea Grigoraș participă la conferința PRIA Competition Iași 

Ligia Voro

B | RALF 2016, cu Emil Dumitru, Președintele PRO AGRO: Este esențial să fim prezenți la masa discuțiilor

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

Karpatia Horse Show. Spectacolul unic al echitației de top mondial revine pentru a VI-a ediție 

Ligia Voro

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

Salonul Imobiliar Bucuresti, la Palatul Parlamentului

redactia

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Papuc Irina

~Video 1

CeBIT Future Match 2016

Transilvania Business

NRCC Orange Night la a 6-a ediție

A. I.

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedintele Consiliului Concurenţei, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 23 octombrie 2018

redactia

Business rEvolution: Cum contribuie digitalizarea la dezvoltarea afacerilor.

Ionut Oprea

Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018

redactia

Un hairstylist din Cluj va face coafurile la Eurovision

Nora Dumitrescu

Raiffeisen Bank, partener principal Bucharest Technology Week 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment