Importate Industrie Slider Ultimele stiri

Pădurea de Mâine

Pădurea de Mâine este un proiect dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri, alături de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava și Holzindustrie Schweighofer, în dorința de a asigura dezvoltarea durabilă a pădurilor.

Proiectul își propune plantarea unui milion de puieți pe parcursul a cinci ani. Lucrările de întreținere și monitorizare vor continua timp de trei ani pentru a asigura atingerea obiectivului, respectiv instalarea cu succes a vegetației forestiere. Inițiativa Pădurea de Mâine vine în sprijinul proprietarilor privați de păduri care nu au resursele necesare pentru îngrijirea suprafețelor deținute.
Regenerarea pădurilor din fondul forestier are loc, de obicei, în mod natural – fără să fie necesare intervenții externe. Când acest lucru nu este posibil, proprietarul este obligat prin lege să reîmpădurească. În mod normal, costurile de plantare sunt acoperite de fondul de conservare și regenerare înființat de administratorul și de proprietarul pădurii din veniturile obținute din vânzarea lemnului.
Sunt cazuri în care proprietarii de păduri nu pot plăti costul reîmpăduririi, fie pentru că nu au recoltat lemn, fie pentru că le-au fost retrocedate suprafețe cu dificultăți de regenerare.
Proiectul Pădurea de Mâine răspunde acestei nevoi: de a ajuta proprietarii privați să regenereze terenurile forestiere pe care le dețin.
O caracteristică extrem de importantă a proiectului Pădurea de Mâine, care-l diferențiază de alte proiecte de împădurire, este componenta de monitorizare și îngrijire a puieților plantați, astfel încât toți cei un milion de puieți să devină arbori puternici și sănătoși în cel mai scurt timp.
Proiectul Pădurea de Mâine reprezintă dovada angajamentului pentru o gestionare responsabilă a pădurilor din România. Inițiativa Asociației Administratorilor de Păduri din România vine ca reacție naturală la situația problematică a suprafețelor împădurite degradate ale căror proprietari se află în imposibilitatea de a începe lucrări de întreținere și plantare. De asemenea, este un mod de implicare și contribuție la viața comunităților locale, prin care se generează conținut educativ de calitate, care să modeleze generațiile următoare, învățând respectul și iubirea față de natură și bogățiile acesteia.
Proiectul a început în noiembrie 2017, cu o plantare la Poieni-Solca (jud. Suceava), și după cele șapte acțiuni de împădurire din primăvara anului 2018 (în județele Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Brașov, Covasna), proiectul Pădurea de Mâine se mândrește deja cu peste 150.000 de puieți plantați.
Au fost sute de voluntari, proprietari de pădure, simpatizanți de pe rețele sociale sau membri ai echipei care au contribuit la acțiunile de reîmpădurire a aproape 40 de hectare, cu un impact extrem de important asupra comunităților locale.

Pentru acțiunile următoare, Pădurea de Mâine speră să-și depășească propriile recorduri și invită voluntari și proprietari de pădure să i se alăture. Procedurile se găsesc pe pagina de Internet www.PadureaDeMaine.ro și sunt extrem de ușor de urmat.

Parteneri
Asociația Administratorilor de Păduri (AAP), inițiatorul proiectului, este asociația profesională a structurilor de administrare sau de asigurare a serviciilor silvice constituite în conformitate cu prevederile legale. Membrii asociației sunt 104 ocoale silvice private.
Universitatea Ștefan Cel Mare din Suceava face analiza și selecția științifică a suprafețelor și a documentațiilor tehnice de reîmpădurire.
Holzindustrie Schweighofer asigură resursele financiare pentru implementarea și administrarea activităților de plantare.

Când?
Proiectul se va derula în perioada 2017-2024 (cinci ani de plantări, plus trei ani de îngrijire a puieților).

Unde?
În România, pe suprafețe private de fond forestier, ale căror proprietari au aplicat pentru participarea la proiect.

Cum?
Specialiștii Universității Ștefan cel Mare din Suceava vor analiza suprafețele și proiectele de plantare folosind o metodologie specifică.

Related posts

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

UVT, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Stefana Muresan

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Legea „Split TVA”, promulgată de președinte

Stefana Muresan

Romsilva face curierat cu lemn de foc la Cluj

Nora Dumitrescu

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Romgaz, circa 634 milioane metri cubi de gaze înmagazinate

Stefana Muresan

Un armăsar al Hergheliei Beclean din cadrul RNP – Romsilva, Campion Mondial

Ligia Voro

POZITIV TB: Ec. Teodor Giurgiu, președinte Federalcoop Satu Mare – “Criza a arătat cât de important este ca la produsele alimentare strategice să ne putem baza pe producția internă”    

Ligia Voro

Bolojan anunță reluarea licitațiilor pentru tronsoanele Autostrăzii Transivania

Traian Dan

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Planeta noastră schimbă modelul economic

Ligia Voro

UBB va construi un nou cămin pentru a atenua creșterea chiriilor

Nora Dumitrescu

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

Viitor incubator de afaceri la Târgu Secuiesc, realizat prin fonduri Regio

Ligia Voro

Medici cu experiență și baze de tratament performante la Aluniș Sovata

Stefana Muresan

Plățile electronice, încurajate cu premii de către Mastercard și Smiley

Traian Dan

Continental Iasi se extinde

Stefana Muresan

Medicina alternativă, la Oradea: Dr. Mircea Dogariu aduce acupunctura tradițională și energetică la Clinica Sana Mente

Transilvania Business

Solina România a cerut certificat de urbanism pentru reconstrucția fabricii pe vechiul amplasament

Stefana Muresan

Cele mai performante companii din Bistrița-Năsăud, recompensate în cadrul Galei festive Topul Firmelor 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment