Cluj Fonduri Europene Infrastructura Sălaj Ultimele stiri

Compania de Apă Someș, proiect de 350 milioane de euro, fonduri europene. Urmează peste 30 de licitații internaționale

*Cel mai mare proiect pe fonduri europene al unui operator de servicii din România

Compania de Apă Someș (CAS) va primi sute de milioane de euro pentru a construi cea mai lungă aducțiune de apă din România, de 164 km, pe teritoriile județelor Cluj și Sălaj, scrie ziuadecj.ro.

“Până acum noi am avut patru proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), în valoare de 330 de milioane de euro, însă acest proiect major le depășește pe toate la un loc, fiind de 350 de milioane. Acesta va include practic localități urbane și rurale din cele două județe, fiind predominant însă pentru mediul rural. Este cea mai mare finanțare europeană acordată unui operator de servicii din România. Proiectul este imens: va necesita organizarea a peste 30 de licitații internaționale”, a declarat Lucian Croitoru, manager de comunicare al CAS Cluj-Napoca, pentru sursa citata.

Proiectul vizează racordarea la apă și canalizare a tuturor locuitorilor din aria urbană deservită și include extinderea rețelelor de apă în cât mai multe localități rurale, respectiv a rețelelor de canalizare în aglomerările rurale de peste 2.000 de locuitori. Acesta va asigura posibilitatea de conectare ulterioară a cât mai multor localități rurale la un sistem centralizat, evitându-se vulnerabilitatea sistemelor locale la efectele schimbărilor climatice.

Alți 400 km de aducțiuni vor reprezenta ramificații ale rețelei principale Cluj – Sălaj, astfel încât să se asigure o acoperire cât mai mare a ariei regionale. Dintre cei 1.200 km de rețele noi care constituie obiectivul al proiectului se preconizează înființarea de rețele noi de alimentare cu apă în 100 de localități rurale din cele două județe, respectiv înființarea de rețele de canalizare în nouă aglomerări rurale cu peste 2.000 de locuitori. Se vor construi patru stații de epurare în mediul rural.

Related posts

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Ministerul Dezvoltării cumpără 13 tramvaie pentru Reșita, investiție de 25 mil. euro

redactia

Portal regional al ADR Centru pentru propuneri de proiecte

Ligia Voro

Leave a Comment