Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cutia neagră pentru mașini, realizată la Iași cu fonduri europene pentru cercetare

Activitatea de cercetare de la nivelul Iașului este impulsionată de oportunitatea accesării de fonduri europene. Un proiect aparte finanțat astfel este cutia neagră pentru mașini, un produs ce ar putea clarifica – dar și preveni – circumstanțele unui accident auto, implementată de compania privată Expert Accident Reconstruction SRL, potrivit presshub.ro.

Sursa citată scrie despre fabricarea unui model de cutie neagră pentru industria auto, un proiect derulat de Expert Accident Reconstruction SRL, firmă ce a mai realizat anterior inițiative cu fonduri europene în acest domeniu. În ultimii ani, la nivel european, s-a discutat despre obligativitatea instalării de cutii negre la mașinile noi, ultimul termen avansat pentru o astfel de măsură fiind 2020.

„Lucrăm la un model de cutie neagră care să poată fi folosit în industria auto. Cutia va înregistra anumiți parametri care pot fi citiți de pe mașină. Aceste date ar fi mult mai precise de pe un astfel de dispozitiv decât dacă este întocmită o expertiză unde sunt folosite și date tabelare, adică sunt date aproximative. În principiu, acest model va putea fi folosit dacă se va dori acest lucru”, a declarant pentru publicația citată administratorul firmei, Silviu Zamfir, adăugând că principalul obiectiv constă în evaluarea și diminuarea riscurilor în traficul rutier.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2,4 milioane lei, iar finanțarea de la UE este de 1,55 milioane lei. Până la sfârșitul lunii septembrie, beneficiarul proiectului încasase deja peste o jumătate de milion de lei din fondurile nerambursabile, termenul de execuție al prototipului de cutie neagră fiind august 2019.

Acesta nu este singurul proiect inovativ cu fonduri europene implementat de firma Expert Accident Reconstruction. Pe fosta programare, în cadrul POSCCE, societatea a înființat un laborator auto și de siguranță rutieră. În urma acestui proiect, firma prestează servicii de evaluare a accidentelor și a cauzelor producerii acestora. Unul dintre servicii vizează reconstruirea unui accident pe baza ultimelor descoperiri din domeniu, serviciu destinat cu precădere justiției și societăților de asigurări. „În urma aplicării acestor proceduri, beneficiarii vor obține cu acuratețe următoarele informații: descriere tehnică a modului în care s-a produs accidentul, daune provocate asupra autoturismului expertizat, eventuale modalități de reparare a vehiculului”, se arată în fișa de proiect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Best of Business: Consiliul Județean Alba premiază cei mai valoroşi promotori ai economiei judeţului

Articolul următor

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share