Demersurile pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) continuă pe mai multe planuri.
Echipa de implementare a proiectului AIBG din cadrul Consiliului Județean Brașov a transmis solicitări oficiale tuturor societăților furnizoare de utilități publice, pentru a include în planurile investiționale ale anului 2019 lucrări de extindere a rețelelor până la viitorul aeroport.
În acest context, conducerea Sucursalei Regionale de Căi Ferate (SRCF) Brașov a salutat demersurile privind realizarea Aeroportului și a anunțat că a făcut deja pași concreți pentru racordarea obiectivului la rețeaua feroviară națională, spre a-l face accesibil unui număr cât mai mare de persoane.
„Un studiu de traseu preliminar efectuat în cadrul Regionalei a scos în evidență mai multe posibilități de realizare a unui racord feroviar, variante care vor fi analizate într-un studiu de fezabilitate pentru care s-au făcut deja demersuri de includere în lista de investiții firnanțate din sursele proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. De asemenea, având în vedere valoarea estimată pentru realizarea efectivă a racordului feroviar al Aeroportului, de aproximativ 20 milioane euro, s-a solicitat includerea acestui obiectiv în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare, pentru a crește șansele de a i se aloca fonduri. Apreciem deschiderea dvs. de a ne pune la dispoziție informațiile necesare și ne manifestăm întreaga disponibilitate de a vă informa asupra tuturor demersurilor pe care le vom face în procesul de realizare a racordului feroviar AIBG”, se precizează în răspunsul transmis de Ioan Pintea, directorul SRCF Brașov, la Compartimentul Implementare și Monitorizare Proiect AIBG din cadrul CJ Brașov.
Președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea a discutat recent cu specialiști de la Distrigaz Sud Rețele și de la Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud despre pașii care trebuie urmați pentru ca rețelele de utilități să fie introduse în cadrul Aeroportului. „Vom întreprinde toate demersurile necesare împreună cu furnizorii de utilități, astfel încât această problemă să fie rezolvată în cel mai scurt timp. Contăm pe sprijinul pe care aceste societăți îl vor acorda proiectului nostru, susținând astfel eforturile întregii comunități locale pentru realizarea acestui obiectiv de mare importanță pentru dezvoltarea județului Brașov și întregii regiuni”, a menționat Adrian-Ioan Veștea.