Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emil Boc – premiul „Primarul Anului”, pentru proiectele “smart city”

Promovarea proiectelor de tip “smart city” în Cluj-Napoca i-a adus lui Emil Boc premiul “Mayor of the Year (“Primarul Anului” ) în cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018”. Evenimentul a fost oferit din partea Asociației Române de Smart City și Mobilitate.

“Am avut plăcerea de a primi din partea Asociaţiei Române de Smart City şi Mobilitate premiul “Mayor of the Year” pentru promovarea politicilor de tip “ smart city” în municipiul Cluj – Napoca. Acest premiu îl dedic clujenilor şi le multumesc colegilor din Primăria Cluj-Napoca pentru implicarea în promovare constantă a politicilor specifice “ oraşului inteligent”. Aşa cum am spus şi în cadrul festivităţii de premiere, un “smart city” nu poate exista fără “ smart citizens”. Clujenii sunt aceia care fac diferenţa şi contribuie decisiv la dezvoltarea oraşului nostru ca “ smart city””, a scris primarul Emil Boc pe pagina de socializare.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a primit premiul pentru “Best Smart City Project”.

Primăria Cluj-Napoca are implementate, la nivelul municipiului, 65 de proceduri și aplicații digitale pentru cetățeni – inclusiv Antonia, primul funcționar public virtual din România, care momentan procesează non-stop 90 de tipuri de cereri necesare conform Legii. Alte exemple de bune practici sunt proiectele din domeniul mobilității urbane sustenabile, respectiv încurajarea transportului “verde” în oraș, Bugetare participativă, eliberarea online de documente și.certificate de urbanism etc.

“De asemenea, suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale, abordând utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară, de la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale. Totodată, continuăm să susținem dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca și în special colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni, cu obiectivul de creștere a calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului”, subliniază edilul Clujului.

Foto: facebook/ Emil Boc

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zona Industrială Nord din Arad se extinde

Articolul următor

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România: Îngheţarea salariilor în sectorul bugetar, cel puţin pentru primele 6 luni ale anului 2019

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share