Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europarlamentarul Daniel Buda: Consiliul UE are obligația de a-i respecta pe români și pe bulgari. Acesta trebuie să primească România și Bulgaria în Schengen

Consiliul UE trebuie să primească România și Bulgaria în Schengen, a menționat europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE) în cadrul dezbaterii privind admiterea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, organizată ieri în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în ultima ședință din acest an, justificând în intervenția sa că ”libera circulație este un privilegiu fundamental al Uniunii Europene”.

”Încă din anul 2011, Consiliul a concluzionat că România și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile tehnnice privind accesul în spațiul Schengen. Astăzi suntem furnizori de pace, securitate și stabilitate în regiune, iar acest refuz de a intra în acest spațiu este de natură să ducă la creșterea populismului și a extremismului în regiune”, a mai spus eurodeputatul român în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

În intervenția sa, Daniel Buda a invocat și interesele economice care determină în Consiliul poziția anumitor state, dând în acest caz drept exemplu Olanda.

”Astăzi, România are cea mai mare contribuție militară în cadrul Agenției Frontex. Cu alte cuvinte, suntem buni să apărăm granițele Uniunii Europene, dar nu suntem buni să fim în Schengen? Consiliul are obligația de a-i respecta pe români și pe bulgari și trebuie să primească de îndată cele două state în Schengen”, a conchis eurodeputatul român, Daniel Buda.

Reamintim faptul că Parlamentul European a aprobat marți o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari

Foto: Daniel Buda/ Facebook

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PE a votat pentru admiterea fără întârziere a României în zona Schengen

Articolul următor

Christophe Dridi, noul director Dacia Renault

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share