Transilvania Business
Ultimele stiri

PE a votat pentru admiterea fără întârziere a României în zona Schengen

Parlamentul European a aprobat marți o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari, transmite Mediafax.

“Țările au îndeplinit deja condițiile, Comisia a spus acest lucru, experții au spus acest lucru”, a declarat raportorul Parlamentului European, socialistul bulgar Serghei Stanișev, în cursul unei dezbateri care a avut loc luni noapte la Strasbourg.

“Consiliul (UE) pur și simplu nu știe ce să mai zică. În ultimii cinci ani, Consiliul a încălcat regulile europene prin eșecul de a adopta o decizie privind admiterea României și Bulgariei la zona Schengen”, a adăugat oficialul european.

Potrivit raportului Stanișev, aprobat marți de Parlamentul European, admiterea parțială a acestor țări ar fi “lipsită de o justificare legală” și ar putea avea efecte economice și sociale negative pentru România și Bulgaria.

Rezoluția este non-legislativă și recomandă Consiliului UE să ia o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spațiul de liberă circulație. În iunie 2011, Parlamentul European a sprijinit aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și a reiterat poziția de mai multe ori.

Comentarii

Comentarii

Related posts

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

Emerson recrutează 200 de oameni la Cluj

Stefana Muresan

Delegaţie Romgaz, la Conference Emerging and Frontier Markets – New York

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More