Industrie Ultimele stiri

Tabla navală produsă de combinatul de la Galaţi, folosită în şantierul Vard din Tulcea pentru construcţia unei nave de explorare polară cu propulsie hibridă

* Grupul ArcelorMittal a anunţat, joi, că tabla navală produsă la combinatul siderurgic de la Galaţi este folosită în şantierul Vard din Tulcea, parte din grupul Fincantieri, pentru construcţia navei de explorare polară, cu propulsie hibridă, Le Comandant Charcot.

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc pe 6 noiembrie, anunță oficialii ArcelorMittal.

Nava va fi construită la Șantierul Naval Vard din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

Nava ”Le Comandant Charcot” va fi operată de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021.

Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică.

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, “Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

”Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze „, a explicat Ponant.

Related posts

WHY “ROMANIA’S REAL ESTATE YEARBOOK 2020?”

Ionut Oprea

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

TAGRO made by IRUM, lansat oficial și la INDAGRA 2018

redactia

Leave a Comment