Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

Chimcomplex a anunțat, de puțină vreme, lansarea planurilor de dezvoltare a celui mai puternic pol regional din industria chimică prin demararea unui plan de investiții de 115 milioane de euro. Astfel, în urma unui plan de afaceri pe 5 ani validat prin acordarea finanțării internaționale de către Credit Suisse Londra și VTB Bank în valoare de 164 milioane de euro, compania va depăși în 5 ani pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri, devenind astfel cel mai important jucător din industria chimică din regiune.

“Acest eveniment este cu totul remarcabil pentru industria chimică din România: lansăm cel mai amplu proiect de integrare economică din industria chimică din ultimii 20 de ani. Suntem optimiști și ne bazăm pe încrederea și colaborarea dintre echipa noastră și cea de la Vâlcea, dar și pe expertiza și ambiția altor profesioniști din țară care doresc să ni se alăture. Avem un plan de afaceri bine structurat, construit pe principii de eficiență economică, investiții masive, relansarea cercetării şi dezvoltarea pe orizontală a ambelor combinate. Doresc să mulțumesc echipelor de manageri ale ambelor companii, firmelor de consultanță care au lucrat zi de zi la acest proiect de anvergură, autorităților și mediului financiar pentru înțelegerea oportunității de relansare a industriei chimice din România,” a declarat omul de afaceri Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex.
Compania estimează că va crește producția anuală cumulată de la 500.000 de tone la 700.000 de tone pe an și va dubla productivitatea muncii în următorii 5 ani, prin demararea unui program susținut de investiții în cercetare și inovație, unde se va aloca 8% din totalul investițiilor planificate, adică de 4 ori mai mult decât ceilalți jucători din regiune.

Platforma Borzești

Principalele oportunități de dezvoltare a noului pol industrial regional sunt cererea puternică atât pe piața internă cât și externă, experiența în domeniul industriei chimice, viziunea și expertiza echipei de management precum și sustenabilitatea economică a opțiunilor identificate și analizate de Chimcomplex.
Astfel, în anul 2017, România a realizat produse petrochimice și chimice în valoare de circa 10 miliarde de euro, însă a importat de 8 miliarde de euro. Conform estimărilor companiei, dacă numai jumătate din deficit s-ar acoperi prin producție internă, industria chimică ar înregistra o creștere de peste 30%.
Consiliul de Administrație al Chimcomplex include specialiști internaționali care aduc expertiză și viziune. Astfel, noua structură de management îi include pe Ștefan Vuza în funcția de Președinte, Virgiliu Băncila în calitate de Vicepreședinte și trei membri: antreprenorul Ion Sturza, cunoscut pentru expertiza în companiile industriale de profil în România, bancherul de investiții Ilinca von Derenthall și omul de afaceri Liviu Cojoc.
Vă reamintim că preluarea activelor Oltchim de către Chimcomplex și lansarea planului de revitalizare a noului pol industrial au fost finanțate cu 164 milioane de euro de către VTB Bank Europe SE (Arranger&Agent, Senior Facility), Credit Suisse AG (Arranger&Agent, Mezzanine Facility) și Global Loan Agency Services Limited (GLAS) – Common Security Agent. Deloitte UK împreună cu Deloitte Romania au asigurat consultanța financiară pentru pregătirea, structurarea și obținerea creditului. Tranzacția a fost asistată de casele de avocatura Hogen Lovells pe dreptul englez si Bulboaca si Asociații pe dreptul român.

Foto deschidere: Platforma Oltchim

Related posts

Manifestul startup-urilor de la Cluj, promovat ca bună practică în Europa

Nora Dumitrescu

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

Roboții colaborativi, demonstraţii practice la Oradea

Traian Dan

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Autostrada Sibiu-Pitești, finalizată în 2025

Stefana Muresan

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Nora Dumitrescu

NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local

Ligia Voro

Băimărenii vor “electrifica” primul Hornbach din Bihor

Nora Dumitrescu

Veniturile Medicover și Synevo, creștere puternică în 2018

redactia

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

redactia

Salamul de Sibiu va fi promovat cu bani europeni în România, Spania şi Italia

redactia

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Nora Dumitrescu

Taxiuri hibride, în premieră, pe străzile din Alba Iulia

Papuc Irina

Impactul Google în România: afaceri anuale de 4,3 miliarde de lei

Papuc Irina

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Băncile au suspendat la plată, până la sfârșitul anului, circa 321.000 de credite

Traian Dan

CNAIR: În anul 2020 dispunem de 3 miliarde de lei pentru obiectivele de investiții

Papuc Irina

Universitatea Babeș-Bolyai, în top 200 Shanghai

Stefana Muresan

Investițiile europene din ultimii 2 ani în Blaj reprezintă 600 de euro per locuitor

Ion Surdu

CBRE: Piața de investiții imobiliare din România a depășit 585 mil. euro în primele 9 luni în 2019

Ionut Oprea

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

Ionel Albu

Realizarea Hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, cuprinsă în Strategia energetică pusă în dezbatere publică

redactia

Leave a Comment