Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

Chimcomplex a anunțat, de puțină vreme, lansarea planurilor de dezvoltare a celui mai puternic pol regional din industria chimică prin demararea unui plan de investiții de 115 milioane de euro. Astfel, în urma unui plan de afaceri pe 5 ani validat prin acordarea finanțării internaționale de către Credit Suisse Londra și VTB Bank în valoare de 164 milioane de euro, compania va depăși în 5 ani pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri, devenind astfel cel mai important jucător din industria chimică din regiune.

“Acest eveniment este cu totul remarcabil pentru industria chimică din România: lansăm cel mai amplu proiect de integrare economică din industria chimică din ultimii 20 de ani. Suntem optimiști și ne bazăm pe încrederea și colaborarea dintre echipa noastră și cea de la Vâlcea, dar și pe expertiza și ambiția altor profesioniști din țară care doresc să ni se alăture. Avem un plan de afaceri bine structurat, construit pe principii de eficiență economică, investiții masive, relansarea cercetării şi dezvoltarea pe orizontală a ambelor combinate. Doresc să mulțumesc echipelor de manageri ale ambelor companii, firmelor de consultanță care au lucrat zi de zi la acest proiect de anvergură, autorităților și mediului financiar pentru înțelegerea oportunității de relansare a industriei chimice din România,” a declarat omul de afaceri Ștefan Vuza, Președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex.
Compania estimează că va crește producția anuală cumulată de la 500.000 de tone la 700.000 de tone pe an și va dubla productivitatea muncii în următorii 5 ani, prin demararea unui program susținut de investiții în cercetare și inovație, unde se va aloca 8% din totalul investițiilor planificate, adică de 4 ori mai mult decât ceilalți jucători din regiune.

Platforma Borzești

Principalele oportunități de dezvoltare a noului pol industrial regional sunt cererea puternică atât pe piața internă cât și externă, experiența în domeniul industriei chimice, viziunea și expertiza echipei de management precum și sustenabilitatea economică a opțiunilor identificate și analizate de Chimcomplex.
Astfel, în anul 2017, România a realizat produse petrochimice și chimice în valoare de circa 10 miliarde de euro, însă a importat de 8 miliarde de euro. Conform estimărilor companiei, dacă numai jumătate din deficit s-ar acoperi prin producție internă, industria chimică ar înregistra o creștere de peste 30%.
Consiliul de Administrație al Chimcomplex include specialiști internaționali care aduc expertiză și viziune. Astfel, noua structură de management îi include pe Ștefan Vuza în funcția de Președinte, Virgiliu Băncila în calitate de Vicepreședinte și trei membri: antreprenorul Ion Sturza, cunoscut pentru expertiza în companiile industriale de profil în România, bancherul de investiții Ilinca von Derenthall și omul de afaceri Liviu Cojoc.
Vă reamintim că preluarea activelor Oltchim de către Chimcomplex și lansarea planului de revitalizare a noului pol industrial au fost finanțate cu 164 milioane de euro de către VTB Bank Europe SE (Arranger&Agent, Senior Facility), Credit Suisse AG (Arranger&Agent, Mezzanine Facility) și Global Loan Agency Services Limited (GLAS) – Common Security Agent. Deloitte UK împreună cu Deloitte Romania au asigurat consultanța financiară pentru pregătirea, structurarea și obținerea creditului. Tranzacția a fost asistată de casele de avocatura Hogen Lovells pe dreptul englez si Bulboaca si Asociații pe dreptul român.

Foto deschidere: Platforma Oltchim

Related posts

Cine face angajări în plină criză de pandemie Covid-19 în județul Bihor

Traian Dan

Michelin reia producția de cord metalic la Zalău

Nora Dumitrescu

Mașinile electrice și hibrid, alimentate la Cluj Arena

Nora Dumitrescu

Subsidiara companiei olandeze CSI Industries, beneficiara unui ajutor de la Guvern, angajări în Cluj și Mureș

Stefana Muresan

Președintele ANAT: Încasările din turism au urcat cu circa 20%

Stefana Muresan

Mulberry Development deschide clădirea ISHO Offices

Stefana Muresan

Studiu Continental România și Academia Titi Aur: șoferii admit că încalcă regulile de circulație intenționat

Ligia Voro

Constructorul de pe lotul 3 Lugoj-Deva răspunde acuzațiilor

Ligia Voro

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,5% în mai 2017, comparativ cu perioada similară din 2016

Stefana Muresan

Sorin Paveliu: „România trebuie să aplice strategia de dublă testare”

Papuc Irina

Elevii din Ardeal, pregătiți să devină IT-iști

Nora Dumitrescu

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

Investiţie de peste 7 mil. euro pentru reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Stefana Muresan

Remus Lăpuşan şi Nicolae Minea, numiți administratori ai Transgaz pentru următorii patru ani

Stefana Muresan

MIRSANU DEALMAKERS SUMMIT 2020: Appeal of mergers & acquisitions rises among high-risk-appetite investors while many industries are coping with a troubling period

Nicolae Pop

“Mediciniștii” clujeni au pătruns în topul mondial al universităților

Nora Dumitrescu

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Stefana Muresan

Hidroelectrica reduce prețul energiei electrice pentru clienții casnici

Traian Dan

Topul celor mai doriţi angajatori din România: Oracle, Continental România, Microsoft, IBM, Amazon

Stefana Muresan

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în luna octombrie

Ion Surdu

Ministrul Transporturilor: “Am deblocat autostrada Sălaj – Bihor”

Nora Dumitrescu

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

Papuc Irina

Vizită la nivel înalt cu puternic impact economic

Stefana Muresan

Leave a Comment