Cluj Investitii Real Estate Ultimele stiri

Un oraș în oraș: Proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20.000 de locuințe, la Cluj Napoca

Primarul Emil Boc a vorbit joi la Radio Napoca FM despre noul cartier al Clujului în zona Sopor. Noul cartier este un proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20,000 de locuințe.

Emil Boc: „În ședința de Consiliul Local de miercuri, am aprobat realizarea unui plan urbanistic zonal pentru ce înseamnă zona Sopor. Este un proiect pe 237 de hectare, care va avea 15-20,000 de locuințe. Aproximativ 50,000 de oameni vor locui acolo. Un oraș în oraș. E un fel de Mănăștur de pe vremea comuniștilor. Acum Mănășturul s-a extins un pic. Inițial Mănășturul cam atâtea hectare a avut.
Acolo pregătim noi tot ce înseamnă … unde vor fi bulevardele, școlile, grădinițele, parcurile, să nu se mai ajungă la situații de aglomerare sau de imposibilitate de circulație cum este acum de a trebuit să blocăm regimul de construcție în Bună Ziua până se lărgește strada. Sau la fel și în Borhanci.
Acum începem invers. Stabilim de acum foarte clar lucrurile ăstea mari apoi dăm drumul la construcții. Acolo toate terenurile sunt private, nu sunt ale Primăriei dar noi facem PUZ-ul ca să facem un cartier nou al Clujului a la carte”, a declarat edilul Clujului.

Related posts

”Automobiles, Mobility, Modeling and Alternative solutions – AMMA 2018”

redactia

Oradea: Casa Kolozsváry își recapătă strălucirea

Stefana Muresan

Noi pași spre digitalizarea orașului Alba Iulia

Stefana Muresan

Leave a Comment