Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd

*Primul parc industrial înfiinţat de Consiliul Judeţean (CJ) Bihor, în comuna Tileagd, va avea în 2019 infrastructura realizată, ceea ce va permite amplasarea fabricilor de către investitori, a anunţat vineri vicepreşedintele instituţiei Traian Bodea.
*Licitaţia a fost câştigată de asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct, care vor primi termen de 12 luni pentru realizarea unor drumuri de acces şi de incintă, a unor parcări, precum şi pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare, în schimbul sumei de 4.521.955 lei, plus TVA.

“Pe parcursul anului 2019, sperăm să facem recepţia lucrărilor şi să creăm caietul de sarcini pentru facilităţile pe care le vom oferi în parcul industrial de la Tileagd. Dacă totul merge bine, în 2019 vom putea contracta primele societăţi care să vină să îşi amplaseze fabricile la Tileagd. Ne dorim să dezvoltăm parcul de la Tileagd cât mai repede ca să avem un pol economic de dezvoltare în zonă”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Bodea, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, pentru parcul din Tileagd, având o suprafaţă de 9,3 hectare, a fost desemnat un câştigător al procedurii de licitaţie, urmând realizarea investiţiei în infrastructură – drumuri, parcări, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, în condiţiile în care este contractată şi firma care va introduce alimentarea cu energie electrică.

În urma procedurii de selecţie de oferte, a fost desemnat şi constructorul, o asociere de firme orădene. Oferta lor este de 4.521.955 de lei, fără TVA, perioada de execuţie a lucrărilor fiind de 12 luni.

Vicepreşedintele CJ Bihor s-a referit şi la construirea celorlalte două parcuri industriale demarată de CJ Bihor, la Săcuieni şi Tămăşeu. La Săcuieni, proiectul parcului de cinci hectare are realizat studiul de fezabilitate, s-a contractat proiectarea lucrărilor de infrastructură, în faza următoare urmând să se obţină autorizaţia de construcţie şi avizele necesare. În primăvară, va începe contractarea lucrărilor de infrastructură. La Tămăşeu, proiectul parcului industrial, cu o suprafaţă de şapte hectare, se află la faza de evaluare a terenului şi realizarea studiului de fezabilitate.

Potrivit lui Traian Bodea, în judeţul Bihor mai există şi alte administraţii locale care au demarat înfiinţarea unor parcuri industriale, precum Primăria Beiuş, pentru o suprafaţă de 9-10 hectare, şi Primăria Ştei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații a primit premiul pentru proprietate intelectuală în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovation

Articolul următor

Coaliția pentru Dezvoltarea României, scrisoare deschisă adresată premierului Dăncilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share