Fonduri Europene Investitii Timiș Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de 10 milioane de euro în domeniul securității, din fonduri europene

Pentru dezvoltarea securității Aeroportului Internațional Timișoara va demara în curând o licitație în valoare de aproximativ zece milioane de euro. Parțial finanțată din bani europeni, investiția va duce la fluidizarea prelucrării pasagerilor, dar și la sporirea securității.

Pe lângă demararea lucrărilor la noua aerogară, societatea va începe și procesul de achiziție pentru noi echipamente de securitate aeroportuară. Suma alocată este una importantă, de aproximativ zece milioane de euro, mare parte din bani fiind alocați din fonduri europene.

„Pentru sistemul de echipamente de securitate, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, a fost întocmită documentația, iar cererea de de finanțare este depusă pe portalul autorității de management infrastructură mare. Am primit deja primele solicitări de clarificări, deci cred că undeva în luna martie, mi-aș dori, să semnăm contractul. Acolo sunt 10 milioane de euro, și ceea ce cred că știți este că mai mulți pasageri reclamă că la Timișoara controlul de securitate este mult prea exigent, suntem cu tehnică generația a 3-a de echipamente, ultima generație de echipamente, să vedem cum va funcționa. Vor fi achiziționate tot în prima jumătate a anului, sunt puse în SEAP și unele și altele, astfel încât cererea de finanțare să meargă în paralel cu procedura de achiziție”, a declarat Dan Idolu, directorul AIT, potrivit tion.ro.

Investițiile includ și dotări de protecție în cazuri speciale, mai precis două mașini de stingere a incendiilor și intervenție în astfel de situații.

„Vă mai spun că sunt și două autospeciale PSI – un contract de 2 milioane de euro, mai avem și noul terminal, cel mai important pentru mine dintre aceste obiective, construcția va începe cred că în a doua jumătate a anului, cu termen de finalizare în 30 decembrie 2020. Peste toate astea, desigur avem și alte obiective, care vor începe în 2020-2021, absolut necesare”, a mai subliniat Idolu.

Related posts

Timișoreanul Ionuț Ardeleanu, încă patru ani în fruntea Auchan

Stefana Muresan

Clubul Economic German Banat – președinte reales, vicepreședinți noi

Stefana Muresan

Cu noi lucrări contractate și o cifră de afaceri în creștere, Dafora Mediaș își continuă Planul de Reorganizare

Stefana Muresan

Leave a Comment