Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oana Stănescu, românca de 35 de ani care urmează să schimbe fața New York-ului prin proiectele sale

Oana Stănescu s-a născut la Reșița, a copilărit la Gărâna și pentru că și-a dorit o meserie cel puțin interesantă, a ales arhitectura, spune ea, și pentru că nu știa exact ce urma să o aștepte, iar acest element surpriză a atras-o.

Până aici nimic ieșit din comun. A făcut eforturi mari să studieze și să fie acceptată la facultate, iar apoi, prin ultimii ani de studiu a început să plece cu burse prin lume. Era la Sevilia cu o bursă Erasmus când a văzut că unul dintre cele mai mari birouri de arhitectură din lume angajează studenți. Care erau șansele să o aleagă tocmai pe ea? Toate! În scurt timp a plecat în SUA și a lucrat în internship pentru acel birou de arhitectură. Plăcându-i la nebunie această experiență, și-a înscris portofoliul și al alte birouri mari de arhitectură din lume, unul în Japonia, altul în Africa de sud, iar acum 7 ani a ajuns definitiv, sau pe termen lung putem spune, din nou în New York, scrie life.ro.

Acum are propriul birou de arhitectură din New York, în portofoliul său fiind înscrise colaborările cu Kanye West, dar și cu designerului Virgil Abloh (designerul Louis Vuitton), iar unele dintre proiectele sale fiind lucrate pentru prestigioasele New Museum sau MoMA Museum din New York.

Proiectul ei de suflet este de fapt +Pool, un design arhitectural, un proiect de urbanism ce presupune instalarea unei piscine plutitoare în East River din New York. Acesta este un proiect pentru care nu a contactat-o nimeni, pe care nu l-a cerut nimeni, ci, mai degrabă, este viziunea sa, ceea e o reprezintă pe ea ca arhitect. Proiectul a pornit ca o schiță care a plăcut oamenilor, a fost înscris apoi pe kickstarter și acum este extrem de aplaudat de cetățenii New York-ului și se află la un pas de a fi construit.

Acum câțiva ani, un articol din New York Times începea așa: „Pentru un arhitect serios precum Oana Stănescu, care a construit blocuri de locuinţe în Dallas şi un pod în Slovenia, ar putea fi o surpriză faptul că cea mai cunoscută operă realizată de ea este un vulcan înalt de 15 metri pe care Kanye West îl amplasa pe scenă, în timpul grandiosului său turneu Yeezus”.

Oana Stănescu are 35 de ani, este la vârsta la care visele din tolba ei cu vise au devenit realitate, iar povestea ei este una frumoasă, este o poveste cu care ne mândrim cu toții, deoarece aceasta este #FrumusețeaDeaFiRomân.

Intregul articol aici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internațional Timișoara, investiții de 10 milioane de euro în domeniul securității, din fonduri europene

Articolul următor

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share