Investitii Sanatate Ultimele stiri

Grădiniţe private cu profil sportiv – Ajutor de 500.000 de euro pentru fiecare investitor

Guvernul a introdus, în Ordonanţa privind măsurile fiscale, adoptată vineri seara, programul GROwth – investim în copii, investim în viitor”, prin care statul se angajează să dea investirorilor interesaţi până la 500.000 de euro pentru construirea de grădinţe private, cu profil sportiv.

Programul ”gROwth – investim în copii, investim în viitor” prevede susţinerea financiară constă atât într-un ajutor nerambursabil privind o parte din cheltuielile eligibile, cât şi în garantarea de către stat a unei părţi din creditul utilizat de către investitor pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv şi se repartizează astfel:

a) ajutor nerambursabil de pana la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv, plătit investitorului după terminarea lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei de funcţionare provizorie de la Ministerul Educaţiei Naţionale

b) garanţie în nume şi cont stat de maxim 50% din valoarea creditului contractat de investitor, excluzând dobânzile și comisioanele aferente, cu condiţia ca aceste credite să finanţeze exclusiv cheltuieli eligibile aferente proiectului, în cazul în care acesta apelează la finanţarea integrală sau parţială a acestor cheltuieli prin creditare. Gararanţia se acordă prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii sau Fondului Roman de Contragarantare. În această categorie intră atât creditul punte acordat pentru finanţarea ajutorului nerambursabil, cât şi creditul de co-finanţare, acordat pentru finantarea cheltuielilor eligibile neacoperite de ajutorul nerambursabil. Valoarea garanţiei se diminueaza corespunzător cu diminuarea creditului rezultat după plata ajutorului nerambursabil, care se va efectua, în contul investitorului deschis la finanţator.

c) o alocare financiară nerambursabilă deductibilă din impozitul pe profit datorat anual de beneficiar pentru finanţarea cheltuielilor eligibile defalcată în tranşe egale pe o perioadă de 7 ani de la încheierea acordului de finanţare; Beneficiarii sunt persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii şi/sau grupuri fiscale astfel cum sunt prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, dar şi Comitetul Olimpic și Sportiv Român, asociaţiile şi fundaţiile, federaţiile sau cluburile sportive care iau iniţiativa construirii de grădiniţe cu profil sportiv. Pentru construcția clădirii, înființarea, amenajarea și dotarea grădinițelor cu profil sportiv, plafonul maxim al sprijinului din surse publice ce poate fi acordat unui beneficiar este de maxim 500.000 euro.

Ce condiţii trebuie îndeplinite de către investitori: 8% din numărul de locuri trebuie să fie gratuite, dar doar pentru 4 ani Obiectivele de investiţii ce vor fi propuse ca proiecte trebuie să îndeplinească standarde minime de construcţie, capacitate, dotare generală şi sportivă, personal de specialitate şi de echipamente sportive, care vor fi detaliate în cadrul schemei de ajutor de stat.

Clădirile în care se vor organiza grădiniţe cu profil sportiv pot fi clădiri noi sau clădiri existente care se vor moderniza şi amenaja cu schimbarea funcţiunii, cu condiţia ca în ultimii 5 ani să nu fi funcţionat o creşă şi/sau grădiniţă în clădirea respectivă.

Activitatea în grădiniţele cu profil sportiv realizate în acest program va fi menţinută cel puţin 10 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare; în caz contrar, investitorul va rambursa suma obţinută ca ajutor de stat. Beneficiarilor le este interzis să închidă activitatea altor grădiniţe/creşe aflate în administrarea lor pe o perioadă de cel puţin 7 ani de la acordarea ajutorului de stat.

În caz contrar, investitorul va rambursa suma obţinută ca ajutor de stat. Investiţia respecta prevederile legislaţiei în vigoare din domeniul construcţiilor, mediului şi sănătăţii publice şi al normelor de funcţionare pentru spaţii de învăţământîn cazul grădiniţelor cu profil sportiv. Beneficiarii de susţinere financiară pentru construcţia de grădiniţe cu profil sportiv au obligaţia de a asigura locuri gratuite într-un procent de cel puţin 8% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi, pe o perioadă de 4 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

Beneficiarii de susţinere financiară pentru înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor cu profil sportiv au obligaţia de a asigura locuri gratuite într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de preşcolari înmatriculaţi, pe o perioadă de 4 ani de la obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

Criteriile sociale de gratuitate se vor detalia în cadrul schemei de ajutor de stat. În plus, trebuie să asigure pentru grădiniţele cu profil sportiv un program prelungit de activitate zilnică precum şi funcţionarea acestora pe tot parcursul anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanţelor.

Related posts

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

Promenada Mall Târgu Mureş şi America House Bucureşti în vizorul Morgan Stanley

A. I.

Cele mai căutate limbaje de programare sunt SQL, Java și JavaScript

Traian Dan

BVB și OPCOM vor colabora pentru implementarea serviciilor de CCP pe piața de capital și cea de energie

redactia

Blue Air cumpără 6 Boeing 737 MAX 8 și închiriază alte 12

Stefana Muresan

Cartierele Zalăului vor fi regenerate cu 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Siceram Sighişoara investeşte 2 mil. euro în fabrici

redactia

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Lansare Start-Up Nation 2018

redactia

USAMV Cluj va avea fabrică de bere, abator și rețea de magazine

redactia

Șase oferte pentru studiul de fezabilitate aferent reabilitarii sectiunii Predeal-Brasov

Stefana Muresan

Schimbări importante în E.ON la nivel european

Ligia Voro

Se scumpește apa în trei județe din Transilvania

Nora Dumitrescu

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Traian Dan

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

Exact Systems a devenit furnizor autorizat de servicii de control al calității pentru producătorul Automobile Dacia

Stefana Muresan

Turcii de la Er-Bakir – investiție de 26 mil. euro în Oradea, 200 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Afacerile de debut ar putea primi finanțare suplimentară

redactia

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță înscrieri pentru un internship plătit

Ion Surdu

Provocare la reciclare

Ionut Oprea

Sprijin de peste 525 de mii de lei pentru zootehniștii bihoreni

Traian Dan

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

Orașele din Transilvania și Banat, reconectate aerian

Nora Dumitrescu

OLEUM VARIUS – tratament pentru varice, tromboflebite, hemoroizi, hemangioame, vase de sânge sparte

redactia

Leave a Comment