Transilvania Business
Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Podul Jiul din Timișoara, investiție de 5 milioane de euro, va fi construit într-un an și jumătate

Un an și jumătate se va lucra la noul pod care va fi ridicat peste Bega în prelungirea străzii Jiul din Timișoara. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor și vor costa aproape 5 milioane de euro.

Aleșii locali au aprobat recent studiul de fezabilitate pentru noul pod din dreptul străzii Jiul, întocmit de VCE Vienna Consulting Engineers SRL. Urmează să fie elaborat proiectul tehnic cu documentația de execuție, iar abia apoi va fi demarată licitația pentru execuție.

„Municipiul Timișoara este străbătut, de la est la vest, de canalul Bega și calea ferată. Aceste două bariere generează numeroase puncte de conflict în trafic din cauza numărului mic de treceri raportat la gradul ridicat al traficului, traversarea orașului dinspre nord spre sud și invers, în orele de vârf, fiind greoaie și necesitând timp îndelungat. Un punct prioritar în programul de modernizare al municipiului îl constituie asigurarea legăturii în zona de nord a orașului, respectiv între străzile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu peste râul Bega”, se arată în raportul de specialitate întocmit de specialiștii PMT, citat de tion.ro.

Va avea patru benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete pe ambele părți și va fi iluminat artistic. Podul va fi unul simplu și tocmai de aceea ridicarea lui nu va costa foarte mult, dezvăluia, la un moment dat, primarul Timișoarei.

Podul Jiul va avea o lungime totală de 118,18 ml (pod + rampe + longitudinale), racorduri stradale, inclusiv rampe perpendiculare de 82 ml și o lungime efectivă de 40,60 ml. Lățimea podului va fi de 25,70 ml. Gabaritul navigabil asigurat este de 4,30 ml, se mai arată în indicatorii tehnico-economici.

Valoarea de investiție este estimată la 22,7 milioane de lei, din care 19,8 milioane doar construcțiile și montajul. La cursul euro din 25 decembrie, lucrările sunt estimate la 4,9 milioane de euro, banii urmând să se ia din bugetul local. Durata de execuție este de 18 luni. Dacă totul merge bine, noul Pod Jiul peste Bega ar trebui să fie ridicat până în 2020, notează sursa citată.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Aeroportul Sibiu, pe poziția 3 în Europa, într-un raport ACI EUROPE

redactia

Automotive Market Forum

Transilvania Business

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More