Ultimele stiri

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

Peste 4.000 de useri s-au înscris în aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi au înregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la ora 12:45, la aproape trei ore de la lansarea aplicaţiei, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

“Am lansat astăzi la ora 10:00 aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi la ora 10:00 şi două secunde deja primul user se înscrisese pe site”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, înscrierea în aplicaţie, cu user şi parolă, este primul pas. Aplicanţii îşi vor crea un cont cu un e-mail care va rămâne valabil pe tot parcursul programului, după care vor primi o confirmare şi trebuie să-şi înscrie planul de afaceri.

“Tot la ora 12:45, erau depuse peste 1.401 proiecte cu plan de afaceri cu tot. Personal mă aştept la un număr aproape dublu de proiecte depuse, pentru că există încredere în programul Start-Up Nation”, a mai spus ministrul.

Aplicaţia va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare.

Pentru programul din 2017, ultimele plăţi vor fi finalizate joi şi vineri, a adăugat Oprea. Până joi existau un număr de 7.176 de documentaţii de decont depuse.

Aplicaţia pentru înscrierea în Programul Start-Up Nation 2018 s-a deschis joi, 27 decembrie 2018, ora 10:00, iar suma maximă nerambursabilă pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 lei, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

“Procedura de implementare a ediţiei 2018 a Programului Start-Up Nation a fost publicată în Monitorul Oficial, ultimul pas important înainte de deschiderea aplicaţiei, programată pe 27 decembrie, la ora 10:00. Documentul prevede că, pentru plăţile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României. Pentru ziua de joi, 20 decembrie, cursul euro/leu comunicat de BNR a fost 4,6598”, precizează un comunicat al MMACA.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Related posts

Admitere la USAMV Cluj: 1766 locuri licenţă şi 737 locuri master

Stefana Muresan

Au început lucrările la Sala Polivalentă din Turda

Nora Dumitrescu

Clujul introduce autobuzele fără șofer

Nora Dumitrescu

Luni, 18 mai, se redeschid bazarurile din piețele municipiului Oradea

Traian Dan

Cemacon, profit operațional în creștere cu 65% în S1

Stefana Muresan

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

Stefana Muresan

Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Nora Dumitrescu

La Oradea s-au pus bazele primului cluster de geotermalism din România

Traian Dan

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Patru asocieri își dispută primul bazin acoperit de înot al Zalăului

Nora Dumitrescu

Spitalul Județean Oradea va fi reabilitat energetic din fonduri europene

Traian Dan

Elit si Vericom fac parte, oficial, din compania Smithfield

Stefana Muresan

Au demarat lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir

Traian Dan

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Județele Cluj și Bihor pe locurile doi și trei în topul insolvențelor pe 2020

Traian Dan

Un antreprenor de 91 de ani din Arad scoate pe piață peste 100.000 de zambile şi lalele de Mărţișor

Stefana Muresan

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Stabilitate relativă a numărului de salariați în industrie și servicii

Traian Dan

România are un nou produs protejat la nivel european: Telemea de Sibiu

Papuc Irina

Zonă de agrement de 5 hectare în Arad, investiție din fonduri europene

redactia

Peste 150 milioane de euro, fonduri europene, pentru domeniul infrastructurii de gestionare a apei din România

Stefana Muresan

Facultatea de Inginerie din cadrul UMFST Târgu Mureș excelează și din punct de vedere a dotărilor  

Stefana Muresan

Demonstraţie de transbordare de pe rutier pe calea ferată la Oradea

Traian Dan

Floreștiul și-a primenit căile de acces către Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Leave a Comment