Ultimele stiri

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

Peste 4.000 de useri s-au înscris în aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi au înregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la ora 12:45, la aproape trei ore de la lansarea aplicaţiei, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

“Am lansat astăzi la ora 10:00 aplicaţia Start-Up Nation 2018 şi la ora 10:00 şi două secunde deja primul user se înscrisese pe site”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, înscrierea în aplicaţie, cu user şi parolă, este primul pas. Aplicanţii îşi vor crea un cont cu un e-mail care va rămâne valabil pe tot parcursul programului, după care vor primi o confirmare şi trebuie să-şi înscrie planul de afaceri.

“Tot la ora 12:45, erau depuse peste 1.401 proiecte cu plan de afaceri cu tot. Personal mă aştept la un număr aproape dublu de proiecte depuse, pentru că există încredere în programul Start-Up Nation”, a mai spus ministrul.

Aplicaţia va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare.

Pentru programul din 2017, ultimele plăţi vor fi finalizate joi şi vineri, a adăugat Oprea. Până joi existau un număr de 7.176 de documentaţii de decont depuse.

Aplicaţia pentru înscrierea în Programul Start-Up Nation 2018 s-a deschis joi, 27 decembrie 2018, ora 10:00, iar suma maximă nerambursabilă pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 lei, a anunţat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

“Procedura de implementare a ediţiei 2018 a Programului Start-Up Nation a fost publicată în Monitorul Oficial, ultimul pas important înainte de deschiderea aplicaţiei, programată pe 27 decembrie, la ora 10:00. Documentul prevede că, pentru plăţile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României. Pentru ziua de joi, 20 decembrie, cursul euro/leu comunicat de BNR a fost 4,6598”, precizează un comunicat al MMACA.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Related posts

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Nora Dumitrescu

Se reia transportul auto și feroviar de călători între România și Ungaria

Traian Dan

Cu un an înainte de Centenar, toate unitățile de cazare din Alba Iulia, rezervate în totalitate!

Stefana Muresan

Ofertă de 11,6 milioane de euro: Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru lucrări la viitorul Aeroport Brașov

Papuc Irina

Canadienii de la Litens, fabrică în Timiș

Stefana Muresan

41 Top Speakers at 2-day CEE Businesss Services Summit & Awards, 30-31 January, Warsaw

redactia

Protocol pentru sprijinirea de către Consiliul Județean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgență

Stefana Muresan

Dacia, creştere de 7% a autovehiculelor vândute anul trecut. Cea mai bună performanţă comercială din istoria sa

redactia

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

Centrul de Genomică de la Cluj a început testările pentru coronavirus

Nora Dumitrescu

Licitație de peste 72 milioane euro pentru întreținerea drumurilor din Ardeal

Stefana Muresan

POPOVICI NIȚU STOICA & ASOCIAȚII o cooptează pe Raluca Rusu Asociat în PNSA Tax

Papuc Irina

Peste 300.000 de participanți la Gaming Marathon, cel mai mare festival online

Traian Dan

Senzor produs de BOSCH la Blaj, inovație revoluționară pentru piața auto

redactia

Primăria Braşov va susţine şi cel de al cincilea episod al producţiei Wild Carpathia. Documentarele, difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi

redactia

S-a montat noua turlă a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Traian Dan

Veniturile Medicover și Synevo din România au crescut cu 19,1% în primul trimestru

Stefana Muresan

O companie din grupul Mitsui Chemicals face angajări la Cluj

Nora Dumitrescu

Nouă destinație de city break de pe Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Primul Lidl din Câmpia Turzii va avea sens giratoriu

Nora Dumitrescu

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

CNAIR, licitație pentru modernizarea Transfăgărășanului

Stefana Muresan

Pe Feleac va apărea un ansamblu de case înșiruite

Nora Dumitrescu

Leave a Comment