Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ana Birchall: Ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene

România îşi doreşte să ducă mai departe idealurile marii familii europene, momentul preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene fiind unul istoric, afirmă vicepremierul Ana Birchall, într-un mesaj pe Facebook.

“În urmă cu 12 ani, trăiam un moment istoric pentru ţara noastră: Aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 a reprezentat împlinirea celui mai important obiectiv naţional din ultimii 25 de ani, alături de aderarea la NATO, şi unul dintre cele mai importante succese ale diplomaţiei româneşti. Astăzi, când România preia oficial Preşedinţia rotativă a Consiliului UE, ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene, să promovăm ataşamentul faţă de valorile europene, să creştem şi să consolidăm nivelul de încredere în proiectul european, valorificând în acelaşi timp toate oportunităţile care ţin de apartenenţa noastră la UE. Exercitarea pentru prima dată de către România a Preşedinţiei Consiliului UE este şi ocazia să demonstrăm încă o dată că ţara noastră este un partener pro-european loial, promotor constant al unităţii, solidarităţii şi coeziunii la nivel european, şi să arătăm cât de multe pot face românii şi România pentru Uniunea Europeană!”, a afirmat Ana Birchall.

Pentru prima dată de la aderarea la UE la 1 ianuarie 2007, România a preluat preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului Uniunii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

Articolul următor

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share