Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

Producătorul german de baterii Varta Microbattery, care deţine o fabrică în judeţul Braşov din 2014, va investi 50 de milioane de lei (10,8 mil. euro) în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive, jumătate din investiţie fiind susţinută printr-un ajutor de stat, arată datele de la Ministerul Finanţelor, potrivit zf.ro.

„Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţinute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei”.

Producătorul german a avut în 2017 o cifră de afaceri de 166 mil. lei (36,3 mil. euro), mai mult cu 26,5% faţă de anul anterior, un profit net de 5,3 mil. lei (circa 1,2 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de 2016, cu un număr mediu de 260 de angajaţi, dublu faţă de anul precedent, potrivit datelor publice.

Varta Microbattery se află printre cei mai mari producători de baterii din lume şi are unităţi de producţie în Germania, România, Indonesia şi China.

Varta Mictobattery SRL se numără printre cele 19 companii care au semnat în ultimele trei luni din 2018 acorduri de finanţare pentru a beneficia de ajutoare de stat în baza schemei care sprijină investiţiile cu impact major în economie (807/2014).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ana Birchall: Ne dorim să ducem mai departe idealurile marii familii europene

Articolul următor

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share