Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene de 116 milioane de euro, pentru împăduriri şi înfiinţarea de perdele forestiere

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Aproape 116 milioane de euro din fonduri europene sunt disponibile, în 2019, pentru împăduriri şi înfiinţarea de perdele forestiere, valoarea maximă a sprijinului public pe un proiect fiind de 7 milioane de euro, conform unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Până la data de 28 iunie 2019 se va desfăşura cea de a 3-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurire’, aferentă submăsurii 8.1 ‘Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite’, din cadrul PNDR 2014-2020.

Alocarea financiară a acestei sesiuni este de 115.995.314 euro.

“Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înfiinţarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure şi perdele forestiere de protecţie, iar beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora”, se arată în anunţ.

Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime. Astfel, prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere (Prima 1), care acoperă inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire se acordă pentru toţi beneficiarii schemei, iar prima anuală (Prima 2) se acordă în funcţie de categoria de beneficiar şi de tipul de teren, pentru o perioadă de 12 ani, în vederea acoperirii costurilor de întreţinere şi îngrijire a plantaţiei forestiere şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza schemei menţionate este de 7 milioane de euro.

Conform anunţului, prima etapă în accesarea sprijinului este cea de identificare a terenurilor care urmează a fi împădurite. În acest sens, MADR invită potenţialii beneficiari să solicite eliberarea Notei de constatare la Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

“Potenţialii beneficiari trebuie să aibă în vedere că Proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră, în vederea avizării, cu cel puţin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA. Versiunea aprobată a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite’ pentru această sesiune, care detaliază modul de accesare a sprijinului financiar, precum şi documentele relevante pentru implementarea schemei de ajutor de stat sunt postate pe site-ul APIA – http://www.apia.org.ro, la secţiunea Măsuri de sprijin şi IACS, respectiv Măsuri delegate din PNDR”, se arată în anunţ.

Cea de a 3-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema menţionată este activă din 11 decembrie 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria și Centrul Cultural Clujean dezvoltă prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei

Articolul următor

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share