Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Shamrock Gardens, ansamblu rezidențial unic în Sântana de Mureș

La doar câteva minute de cartierul Unirii din Târgu-Mureş, în Sântana de Mureș, prinde contur un proiect rezidențial care oferă o viziune aparte în domeniul construcției de locuințe. Reușita proiectului Shamrock Gardens se bazează pe experiența unei echipe de profesioniști din mai multe țări europene și pe alegerea unei locații speciale. Detalii despre Shamrock Gardens ne-au oferit arh. Robert Farczadi și S-P O’Mahony, doi dintre principalii artizani ai proiectului.

Reporter: Ce însemnă proiectul Shamrock Gardens și cine este dezvoltatorul?

Arh. Robert Farczadi: Noul concept rezidențial situat în apropiere de Târgu-Mureș, în Sântana de Mureș, este o adevărată oază de liniște în inima naturii. Râul Mureș ce curge în apropiere, dealurile de care este înconjurat, completează beneficiile oferite de Shamrock. Conceptul își dorește să îmbine mai multe elemente cheie pentru a oferi rezidenților o comunitate primitoare, având: un stil de viață sănătos, datorită locației din mijlocul naturii, precum și multitudinii de opțiuni deschise pentru petrecerea timpului liber (drumeții, mountain biking, jogging, joacă, etc.), confort, prin locuințe realizate la un standard ridicat de calitate și prin ușurința accesului, Sântana fiind poziționată pe o rută rapidă și ușor accesibilă către Târgu-Mureș, siguranță și o mentenanță facilă, cu acces controlat în cartier prin barieră și o Asociație dedicată de proprietari, din care fiecare rezident va face parte și care va avea în grijă mentenanța și curățenia drumurilor de acces, a spațiilor de joacă precum și a mobilierului urban.

Proiectul este dezvoltat de un grup de profesioniști din Marea Britanie, Irlanda, Ungaria și România, bazat pe practica internațională a celor implicați, care vine cu o viziune aparte față de dezvoltările tradiționale de la noi, tocmai pentru a oferi un loc special care să devină Acasă.

Rep.: De ce derulați acest proiect în Sântana de Mureș?

S-P O’Mahony: Sântana de Mureș este un loc neatins de poluare, cu toate că se află lângă unul dintre orașele cu cel mai ridicat grad de incidente respiratorii, în special din cauza calității foarte proaste a aerului. Acest lucru se datorează curenților de aer dominanți, ce suflă dea lungul văii Mureșului, care aduc aer proaspăt și nu permit poluării generate de Târgu Mureș să ajungă aici. Ca rezident al Shamrock Gardens, vă puteți bucura însă de cel mai curat aer. Trebuie doar să deschizi ușa casei, iar natura te așteaptă, câmpuri cu verdeață, păduri și râul Mureș, un cadru perfect pentru a-ți plimba câinele, a ieși la joacă alături de copii, a înota în râu sau pentru a surprinde cele mai frumoase priveliști.

Rep: Vă rog să ne oferiți detalii despre tipul locuințelor.

Arh Robert Farczadi: Proiectul dezvoltă două tipuri de locuințe, ambele gândite să satisfacă dorințele unei familii, având o zonă de zi generoasă la parter și trei dormitoare la etaj.

Primul tip, care dorește să ofere un maxim al raportului preț/calitate este Liffey, o casă cuplată, pentru un maxim de eficiență termică prin pereții alipiți a două case și pentru o utilizare optimală a terenului. Casa Liffey este concepută cu perete dublu pe limita alipirii, pentru a păstra un confort maxim și pentru a elimina orice fel de interferențe neplăcute cu vecinii.

Tipul al doilea este casa Shannon, o locuință individuală, care beneficiază de un plus de confort prin parcela mai generoasă destinată celor ce preferă activitatea în aer liber.

Rep.: Ce alte facilități vor avea locuitorii complexului Shamrock Gardens?

S-P O’Mahony: Prin acest proiect dorim să oferim o experiență completă într-un mod care nu a primit formă decât în puține cazuri la noi în România: un cartier complet.

Mă refer aici la un cartier cu drum amenajat, cu trotuare, cu împrejmuire a perimetrului și acces controlat, cu iluminat public, cu coșuri de gunoi pe stradă și cu toate elementele pe care noi le considerăm normale, dar care sunt în multe cazuri absente din dezvoltările imobiliare românești.

Rep.: Când estimați să predați primele case?

S-P O’Mahony: Casele sunt disponibile spre achiziție acum, beneficiind de un discount special de lansare, iar primele case semifinisate se preconizează a fi disponibile începând cu luna iunie 2019.

Rep.: Care sunt cele mai importante elemente referitoare la condițiile de contractare, creditare?

S-P O’Mahony: Probabil cel mai important lucru de știut este faptul că, atât modelul Liffey, cât și modelul Shannon, corespund din toate punctele de vedere condițiilor creionate de programul Prima Casă, astfel putând fi posibilă achiziția acestora prin intermediul programului garantat de Guvernul României.
Pentru a veni în sprijinul clienților noștri am dezvoltat un parteneriat pe partea de finanțare cu BRD Group Societe General, care permite doritorilor accesul la finanțare prin credit imobiliar în condiții avantajoase atât prin programul Prima Casă cât și în afara lui.

A consemnat Florin Marcel SANDOR

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitale din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, modernizate cu 8 milioane de euro, fonduri europene

Articolul următor

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
13
Share