Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

Fabrica de Lapte Braşov, producă­to­rul lactatelor Olympus, Oly, Fabrica Braşoveanu şi Strag­ghis­to, estimează pentru anul acesta o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul precedent, până la 100 de milioane de euro. Cu această cifră, compania se clasează pe locul trei în piaţa lactatelor, o industrie estimateă la circa un milliard de euro, scrie zf.ro.

În prezent, portofoliul de produse al Olympus include peste 100 de sku-uri, prin­tre care se numără laptele de con­sum şi UHT, smântână, iaurturi, telemea, băuturi etc.

Fabrica din judeţul Braşov a fost deschisă în 2011 după o investiţie iniţială de 55 de mi­lioa­ne de euro. Însă, ulterior Olympus a continuat in­ves­tiţiile, ajun­gând la un total de 130 mil. euro investiţi pe plan local de la intrarea pe piaţă, conform datelor furni­za­te de com­panie. În prezent, compania are 450 de angajaţi.

Grupul elen Olympus a intrat pe piaţa din România în 1999, iar anterior deschiderii fabricii din Hălchiu (jud. Braşov) a operat o unitate de producţie în localitatea Baraolt, judeţul Covasna.

Întinsă pe o suprafaţă de 35.000 mp, fabri­ca de la Hălchiu are o capacitate totală de co­lec­tare a laptelui de 75 de tone pe oră, con­form ultimelor date. Anual, compania colec­tea­ză peste 100.000 de tone de lapte de la fermieri locali.

În 2012, fabrica exporta 80% din produc­ţie, conform datelor prezentate de companie la acea vreme. Însă, treptat piaţa din Ro­mânia a devenit tot mai importantă pentru producătorul de lactate. Astfel, în prezent, 45% din totalul vânzărilor este re­pre­zentat de exportul în 10-12 ţări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Shamrock Gardens, ansamblu rezidențial unic în Sântana de Mureș

Articolul următor

Principalele investiții anunțate pentru 2019. De la fabrica de aliaje pentru avioane Airbus și Boeing la realizarea unei unități pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share