Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Continental în România

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Compania avea, la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România.

În urmă cu 18 ani, Continental a decis să investească în România și a început în Timișoara pentru că au găsit aici oameni foarte bine pregătiți, absolvenți ai Universității Politehnica, pentru deschiderea oamenilor locului, background-ul multicultural al orașului. Mai mult, pentru fabricile pe care le-a deschis, cei care s-au alăturat echipei au fost pregătiți să preia sarcini importante atât în ceea ce privește fabricarea anvelopelor, cât și a componentelor electronice și a curelelor și a sistemelor de aer condiționat. De asemenea, comunicarea transparentă cu autoritățile locale a contribuit în luarea deciziei la momentul respectiv. Mai mult decât atât, un aspect important l-a vizat apropierea de rețeaua de autostrăzi spre vestul Europei.

Am descoperit în România oameni foarte pricepuți atât pe partea de producție, cât și ingineri și specialiști IT&C care inovează în tendințele industriei automotive: electrificare, conducere autonomă, conectivitate.
Unde se află compania acum? Suntem cel mai atractiv angajator din țară în orașele unde suntem prezenți, potrivit unor sondaje independente realizate anual și punem calitatea pe primul loc. Astfel, angajații pe care ne putem baza, creativitatea și experiența lor ne ajută să creștem în continuare, să ne dezvoltăm și să fim apreciați de clienți din întreaga lume. Pentru că muncă echipei din România ajunge să fie integrată și recunoscută la nivel global.

Continental este o companie de tehnologie în domeniul automotive, iar una dintre direcțiile în care compania desfășoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluții inovatoare software, de hardware și de design mecanic pentru interiorul mașinii, siguranță, motor și transmisie, precum și sisteme de navigație și instrumente de bord pentru viitoarele mașini și camioane. Trendurile industriei automotive, smart city, inteligența artificială, Big Data, sistemele de interacțiune HMI, senzorii inteligenți sunt doar câteva dintre tehnologiile pe care le creează cu inovație colegii noștri în direcția digitalizării.

Viitorul

Planurile de viitor cuprind crearea de noi competențe pe partea de inteligență artificială, tehnologia cloud, big data, deoarece România a devenit un hub în domeniul cercetării și dezvoltării în sectorul automotive/IT. Sunt zeci de companii din automotive și IT care dezvoltă produse și tehnologie în orașe din toată țara. Continental, spre exemplu, are peste 5.700 de ingineri și specialiști IT care dezvoltă soluții software pentru sistemele de mașini, care generează o creștere spectaculoasă a acestui sector de activitate.
Compania își dorește, de asemenea, calificarea resursei umane, aspect ce crește calitatea pe care o oferim prin produsele și tehnologiile pe care le fabricăm și dezvoltăm. Aceste lucruri pot fi realizate prin atragerea oamenilor bine pregătiți. Munca în echipe internaționale contribuie din plin la un transfer rapid și eficient de cunoștințe într-un domeniu care se mișcă extrem de rapid și care presupune o dezvoltare continuă. Iar prin continuarea unei colaborări bune cu universitățile, reușim să generăm o dezvoltare organică a companiei.

De asemenea, inițierea și implicarea în creșterea școlii profesionale în România sunt o prioritate. Susținerea sistemului de învățământ dual contribuie la evoluția pozitivă a numărului de meseriași, persoane care participă în mod direct și eficient la dezvoltarea economiei și a societății, în general. În Timișoara, la Brașov, Sibiu și Carei, compania este direct implicată în această direcție.
Continental s-a axat pe trei piloni importanți în dezvoltarea sa: generează o creștere a sectorului auto prin soluțiile sale software inovative, asigură calitatea produselor și acordă o importanță deosebită angajaților, fiind un angajator progresist. Investițiile de 1,4 miliarde de euro în România au fost făcute în imobile, fabrici și echipamente și în software.

O echipă de aproape 20.000 de angajați Continental lucrează pentru a pune viitorul în mișcare. Impactul nostru tehnologic în sectorul automotive ne asigură o creștere constantă care reprezintă sursa mobilității sigure, confortabile și inteligente. Spre exemplu, concernul a făcut investiții de peste 175 de milioane de euro numai în 2017 în locațiile sale din România. Pentru anul 2018 este estimat un nivel de creștere comparabil.

Unitățile de producție

Continental are șapte unități de producție în România: trei fabrici ale diviziei ContiTech, în Carei (jud. Satu Mare), în Nădab (jud. Arad) și în Timișoara, o fabrică de anvelope (în Timișoara) și fabrici de componente electronice în Brașov, Sibiu și Timișoara.
Continental fabrică anual în România peste 150 de milioane de produse pentru industria auto. O gamă largă de autoturisme este echipată cu anvelope fabricate în Timișoara (sunt produse 17 milioane de anvelope pe an) și cu produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și sistemul de ventilație și cel de aer condiționat. De asemenea, produse și sisteme electronice sunt găsite în vehicule ale clienților din întreaga lume.

Cercetare-inovare

Echipe de ingineri și specialiști IT&C din România contribuie, alături de echipe din alte locații Continental, la dezvoltarea produselor și a tehnologiilor tot mai avansate care echipează vehiculele. Putem aminti eCall, sistemul automat de urgență care are drept scop reducerea timpului de răspuns și conduce la mai puține accidente și decese rutiere. România se numără printre țările care contribuie la dezvoltarea unității de comandă telematice a Continental. De asemenea, inteligența artificială este folosită pentru a oferi sistemelor din mașină înțelegere umană. Inteligența artificială joacă un rol important în preluarea sarcinilor umane. Cu software-ul AI, vehiculul poate interpreta situații de trafic, chiar complexe și imprevizibile – nu mai este vorba despre ceea ce se află în fața mașinii, ci despre ceea ce ar putea fi în fața vehiculului.

O altă tehnologie la care inginerii români contribuie este tehnologia All Charge care transformă sistemul de propulsie electrică într-un „încărcător universal“ pentru toate tipurile de stații de încărcare prin cablu. Pe lângă faptul că pot încărca vehiculul la orice stație de încărcare, la o viteză de ieșire de până la 800 V și până la 350 kW, șoferii au și 230 V de curent alternativ disponibil pentru utilizarea la bord dacă este necesar. Tehnologia sistemului AllCharge V2D (vehicle-to-device) permite, de asemenea, ca bateria autoturismului să fie folosită pentru încărcarea aparaturii mobile, de la laptop la frigider sau grătar electric.

Tot în zona de propulsie este dezvoltată și tehnologia wireless charging: puterea de încărcare este transferată fără fir de pe un suport de încărcare aflat pe sol într-o placă de recepție de pe partea inferioară a mașinii. Tot ce trebuie să facă șoferul este să parcheze deasupra suportului de încărcare, asistat de o soluție inovatoare de micro-navigație dezvoltată de Continental.
Conducerea înalt automatizată pe autostrăzi nu mai este o himeră. Tehnologia Cruising Chauffeur nu doar că îi dă conducătorului auto o pauză de la condus, ci, dacă șoferul nu mai poate prelua din nou controlul volanului, din orice motiv, atunci Cruising Chauffeur aduce mașina în siguranță în afara părții carosabile. Truck Platooning este o altă tehnologie care are drept scop reducerea consumului de combustibil cu până la 15% pentru flotele de camioane și, totodată, a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă.

Compania lucrează și în direcția smart city. Conectivitatea și dezvoltarea urbane reprezintă un drum care asigură o dezvoltare durabilă. Continental România oferă, din 2017, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Orange România, experiența unui smart city locuitorilor și turiștilor din Timișoara. Cetățenii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, prin simpla selectare a rețelei „Continental Free Wi-Fi”. Prin inițiativa Continental România, Primăria Timișoara va avea acces la platforma City analytics, oferită de Orange, prin care municipalitatea va putea utiliza informații necesare utile în gestionarea fluxului de turiști din Timișoara. Soluții smart city pentru locuitori și turiști sunt oferite deja de mai multe orașe. Putem vorbi despre aplicații de descoperire a orașelor, de mobilitate urbană, conectivitate (soluții care pun în valoare contribuția companiilor cu profil tehnologic multinaționale și a celor autohtone în colaborare cu universitățile) și multe altele. Tehnologii dezvoltate ce vin în sprijinul fluidizării traficului, al optimizării transportului public, al dezvoltării soluțiilor ecologice și de mediu, al digitalizării și servitizării sunt susținute de autorități și sprijinite și chiar inițiate de mediul economic privat. Vorbim, de asemenea, despre proiecte de concepte smart ce vizează administrația, spațiul public, precum și locuințele private, toate fiind un rod al colaborării fructuoase dintre companii multinaționale și locale și universități care contribuie la dezvoltarea orașelor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP: Personalizarea este cheia dezvoltării unui parc industrial de succes

Articolul următor

Noul senzor de profil 2D-/3D de la wenglor cu lumina UV

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share