Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

Hirschmann România este o importantă investiție austriacă pe piața auto din România. Compania din Parcul Industrial Mureș, producătoare de cablaje auto, cabluri pentru panouri fotovoltaice și senzori industriali, și-a triplat capacitatea de producție în cei 11 ani de activitate și pregătește terenul pentru noi proiecte.

În acest an, Hirschmann România și-a continuat activitatea ca furnizor important de componente pentru piața de automotive și a demarat un nou proiect important. Acesta vizează optimizarea spațiului din ambele fabrici, atât cea din Parcul Industrial Mureș, cât și cea din Sânpaul. Prin reorganizare a fost generat un spațiu liber de aproximativ 3.500 de metri pătrați. Raportat la volumul total, spațiul reprezintă aproape jumătate din suprafața de producție a uneia dintre cele două fabrici. Acest lucru nu înseamnă o capacitate mai mică de producție, ci doar un spațiu eficientizat, după cum ne spune Sebastian Cândea, Director General Operațional Hirschmann România. „Am evaluat tot ce înseamnă spațiu de producție, astfel încât să avem doar activități care adaugă valoare, care transformă produsul. Depozitările de paleți, de materiale, materie primă, stocurile mai mici, toate au fost scoase și s-a lucrat mult pe optimizarea de producție. Am mutat inclusiv școala Hirschmann din spațiul de producție în zona de birouri, unde nu este nevoie de pardosea rezistentă la greutate mare”, a explicat acesta.
Prin această inițiativă, divizia din România a companiei Hirschmann va putea să atragă noi proiecte, mai precis va putea realiza noi produse în același spațiu. Noul proiect se află momentan în faza de design, urmând să crească producția în mod seminificativ în anul 2021. Până atunci spațiul nou va găzdui proiecte mai mici, care până acum nu ar fi avut unde să fie puse în practică. „De exemplu, recent am câștigat un proiect de anvergură, la unul dintre cei mai mari constructori de mașini din lume, pentru cabluri necesare sistemului de frânare. Noi producem astăzi generația veche de componente pentru respectiva companie și, prin proiectul obținut, vom lucra și la generația nouă”, a spus Sebastian Cândea.

Noi locuri de muncă

Această reoptimizare a spațiului reprezintă un plus nu doar pentru companie, ci și pentru comunitate. Prin proiectele ce urmează să fie lansate de Hirschmann România vor fi generate aproximativ 50 de locuri de muncă noi.
Referitor la forța de muncă, Directorul General Operațional Hirschmann România susține că fluctuația de personal a fost redusă față de anii trecuți prin diverse acțiuni de motivare din cadrul companiei. Această îmbunătățire are ca explicație și faptul că Hirschmann România primește, de la an la an, de la nivel de grup, mai multe responsabilități, ceea ce înseamnă și mai multă libertate. ”Această independență este un factor important în motivarea oamenilor. Mulți angajați pot crește profesional, au acces la posturi mai importante, cu responsabilități mai mari și cu venituri pe măsură. Prin această evoluție se eliberează posturile lor vechi, ceea ce explică faptul că există încontinuu anunțuri de oferte de muncă postate de companie. Printre acestea se numără posturile de inginer calitate, responsabil logistic proiecte change management, demand planner, inginer proces, inginer specialist, inginer suport injectare, inginer test și automatizări, operatori sau tehnicieni. Consider că preluarea de noi responsabilități în zona de dezvoltare este un câștig pentru România, în condițiile în care multe companii din țară au avut doar misiunea de a produce. În ultimii ani, situația s-a schimbat. Sunt transferate către noi responsabilități tot mai mari, bazate pe încrederea că acestea pot fi gestionate optim. Transferul are o logică, deoarece activitatea în producție aduce experiență, iar experiența te ajută să îți formezi o opinie în ceea ce privește noile proiecte”, a punctat Sebastian Cândea.

Comenzile pentru piața de mașini electrice, în creștere

Vânzările la mașinile electrice au luat avânt în ultimii ani, existând chiar dublări sau triplări de volume la producție. Situația reprezintă o provocare pentru tot lanțul de furnizori, unde fiecare trebuie să acopere atât capacitatea pe echipamente, materiile prime, dar și nevoia de personal. Componentele necesare acestei industrii sunt produse și la Hirschmann România, într-o pondere importantă, cu tendințe de creștere. „Avem un segment cu produse specifice pentru mașinile electrice, unde, în ultimul an, volumele au crescut foarte mult. Avem, astăzi, situații în care efectiv nu putem produce mai mult, pentru că nu avem materie primă din cauza inabilității furnizorilor de a reacționa rapid la această schimbare bruscă. Noi lucrăm pentru a anticipa momentul în care ei își vor rezolva problemele și ne vor livra la timp, având la această oră echipamente comandate și bugetul pregătit”, a precizat Sebastian Cândea.
Referitor la următorii ani, conducerea Hirschmann România este de părere că premisele sunt foarte bune. Conform acesteia, creșterea continuă a volumului de producție și rezultatele financiare sunt o confirmare a direcției bune în care se îndreaptă activitatea Hirschmann în România. Anul 2018 a fost unul bun, iar creșterea este asigurată și de munca plină de pasiune, care garantează prezența companiei pe piață pentru un timp îndelungat.

????????????????????????????????????

Implicare în comunitate

Paul Ilea, Managing director administration, Hirschmann România:
”Din punct de vedere financiar, optimizarea de spatiu din interior duce și la o creștere a investitiilor în echipamente cu peste 15%, ceea ne va impacta pozitiv în cifra de afaceri, cu 18%, în următorii 2 ani. Acest lucru ne arată încă o dată consolidarea poziției Hirschmann pe plan local și la nivel de grup, în perioada următoare.
Legat de activitatea firmei Hirschmann România și de impactul pe care îl are asupra pieței muncii, aș oferi câteva detalii și despre implicarea companiei în ceea ce însemnă viața comunității.
Printre tipurile de programe ‘standard’, pe care le presupune așa numitul CSR, se numără donațiile, programele de asistență socială, sponsorizările, sprijinul acordat fundațiilor umanitare, evenimentele corporatiste, finanțarea unor proiecte stiințifice sau de cercetare, programe educaționale, sprijin acordat persoanelor defavorizate, programe pentru protecția mediului înconjurator.
Hirschmann a fost implicată și va fi implicată și în viitor în mai multe activități.
În zona de responsabilitate și implicare socială, compania a activat sub o multitudine de forme în diferite proiecte, atât singură cât și în colaborare cu diverse asociații din zonă sau instituții publice. Mai jos puteți găsi o parte dintre activitățile întreprinse în ultimii ani:
– activități de protejare a mediului înconjurător:
o Let’s do it Romania, o acțiune de curățenie pe malul lacului din comuna mureșeană Zau de Câmpie precum și în împrejurimile satului Cucerdea
o proiectul educația ECO” – prin intermediul căruia elevi de la diferite licee și școli din județ au fost aduși la companie, unde li s-a prezentat implicarea și modul de protejare a mediului înconjurător
– activități de implicare socială:
o acordare rechizite la început de an școlar, atât pentru copiii angajaților, cât și unui grup de copii care fac parte din Centrul ”Sfântul Dumitru” din localitatea mureșeană Sângeru de Pădure.
o pregătirea de cadouri pentru acești copii, cu ocazia Crăciunului precum și a altor activități
o implicarea în programul Școala Altfel, prin intermediul căruia mai mulți copii de la școli generale și licee din județ au vizitat compania precum și derularea unor proiecte de practică în colaborare cu licee și universități din județul Mureș
o parteneriat în diferite proiecte, evenimente și activități organizate în județ, cum ar fi „Pedalez pentru Grădinițe”, Crosul Companiilor, Critical Mass, Ascotid Trail Race, Proiectul Știintescu etc.

de Elena POLEARUȘ

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

Articolul următor

Sibiu Quality Days, de Centenar: Cum asiguri calitatea când provocarea cere dezvoltare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share