Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bani europeni pentru transformarea stațiunii Geoagiu Băi

Autoritățile locale din Geoagiu speră să schimbe înfățișarea stațiunii Geoagiu Băi și să aducă în următorii ani cu 15 la sută mai mulți turiști în zonă, printr-o investiție finanțată aproape în totalitate de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Devoltare Regională.

Potrivit zhd.ro, lucrările, estimate la 1,5 milioane de lei, au fost scoase la licitație publică. Proiectul vizează construcția unui parc de distracții pentru amatorii de sporturi extreme și modernizarea zonei centrale a stațiunii.

Potrivit Autorității Naționale pentru Turism, infrastructura stațiunii Geoagiu Băi cuprinde 19 unități turistice cu aproape 1.300 de locuri de cazare, cele mai multe fiind în hoteluri de 2 și 3 stele, iar două hoteluri sunt de 4 stele.

Principalul reper turistic al stațiunii este Complexul Băile Daco-Romane, dotat cu bazine de apă termală.

Geoagiu se numără printre cele mai mici oraşe din România, cu puţin peste 5.000 de locuitori, însă are o istorie îndelungată. Apele termale din zonă au fost cunoscute încă din vremea dacilor şi a romanilor. În vechea aşezare au funcţionat în urmă cu două milenii „Thermae Germisara“ sau „Germisara cum thermis“, potrivit denumirii latine, iar arheologii au descoperit aici rămăşiţele unei aşezări prospere în Antichitate.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

Articolul următor

Program post universitar de securitate a sistemelor informatice, în cadrul UBB

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
5
Share