Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emerson a ajuns la peste 2.500 de angajaţi la Cluj şi mai recrutează 150 de oameni

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson, a ajuns în prezent la peste 2.500 de angajaţi în Cluj-Napoca, aproximativ 300 de oameni fiind recrutaţi anul trecut. Compania are disponibile în prezent aproximativ 150 de locuri de muncă, în domeniile automatizare şi inginerie mecanică, tehnologia informaţiei, dezvoltare de software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, customer care şi producţie (inclusiv lucrători pentru linia de producţie), scrie Ziarul Financiar.

”În prezent avem peste 2.550 de angajaţi în România, majoritatea acestora se află în Cluj şi aproximativ 50 de persoane lucrează în biroul nostru din Bucureşti. În anul 2018, am angajat peste 300 de noi colegi, fiecare cu expertiză, abilităţi şi experienţe diferite“, au declarat oficialii companiei Emerson, citaţi de ZF.

Operaţiunile Emerson de la Cluj deservesc, în principal, clienţii companiei în Europa. Compania Emerson SRL estimează pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 212 mil. $. Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions.

Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari. Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power în luna decembrie 2016 şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec. Emerson, cu vânzări globale de 17,4 mld. dolari în 2018, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șapte noi echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea a două spitale clujene

Articolul următor

O firmă românească face locomotive hybrid plug-in din vechituri de acum 40 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share