Fonduri Europene Satu-Mare Turism Ultimele stiri

Un castel din județul Satu Mare, vedetă într-un film de sezon de pe platforma Netflix. A fost reabilitat cu fonduri europene

Unul dintre filmele de sezon de pe Netflix a fost filmat aproape integral în județul Satu Mare, la Castelul Karolyi. Castelul Karolyi, manejul şi centrul municipiului Carei apar în ipostaze extrem de spectaculoase în filmul american „The Princess Switch”, având-o în rolul principal pe actrița Vanessa Hudgens.

 

Bijuteria arhitecturală, renovată cu 5 milioane de euro din fonduri europene, a atras atenţia producătorilor de la Hollywood, care au turnat o peliculă ce rulează acum pe platforma Netflix. Mai mult, Castelul din Carei a stârnit interesul turiștilor, fiind vizitat anual de peste 50.000 de oameni.

Este vorba despre filmul “The Princess Switch”, o comedie romantică de Crăciun, care o are protagonistă pe vedeta seriei High School Musical, actriţa Vanessa Hudgens. Pelicula a fost filmată atât în exteriorul, cât şi în interiorul Castelului Karolyi din Carei, judeţul Satu Mare.

Anul trecut, în lunile februarie și mai, în municipiul Carei, în mai multe locații, au avut loc filmări pentru comedia romantică ”The Princess Switch”. Alături de actorii sosiți din SUA și Marea Britanie, peste 100 careieni și sătmăreni, au participat la filmări în calitate de figuranți. Filmările au avut loc în Castelul Károlyi, în locația fostei Primării, pe platoul din fața actualei Primării și zona pietonală de pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost amenajat un târg de Crăciun.
Realizarea filmului în municipiul Carei a fost posibilă datorită promovării constante a Castelului Károlyi prin intermediul Centrului de promovare a turismului cultural grof Károlyi.

Related posts

Summit-ul din Sibiu va decide Strategia Uniunii Europene 2019-2024

Stefana Muresan

O firmă din Craiova a câștigat contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

redactia

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Stefana Muresan

Leave a Comment