Auto Investitii Ultimele stiri

Autoliv demarează lucrările la fabrica din Rovinari. Investiție de 20 mil. euro

Compania Autoliv a demarat marți lucrările de construcție pentru înființarea unei fabrici la Rovinari unde vor fi produse închizătoare pentru centuri de siguranță pretabile pentru autoturisme marca BMW, Volkswagen sau Volvo. Fabrica trebuie să își deschidă porțile până la sfârșitul lunii mai, scrie pandurul.ro.

Este vorba de o investiție de 20 de milioane de euro. Unitatea va funcționa într-o hală de producție de peste 8000 de metri pătrați.

”Deschiderea unei noi fabrici care presupune alte 800 de noi locuri de muncă reprezintă pentru mine, ca primar, garanția că din ce în ce mai puțini localnici vor migra în căutare de forță de muncă și că tot mai mulți rovinăreni se vor întoarce acasă”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari, potrivit publicației citate.

Conform autorităților, fabrica trebuie să fie pusă în funcțiune începând cu 24 mai, când compania va trebui să livreze marfă conform contractelor deja încheiate.

Unitatea de la Rovinari ar urma să producă anual circa 30 de milioane de închizători pentru centuri de siguranță. ”Totul este pentru export. O să producă undeva la 50-70% din economia globală când va fi gata și fabrica de la Rovinari. Pe partea cu recrutările, pașii pe care trebuie să-i urmeze oamenii o să-i facem publici la sfârșitul lunii ianuarie. O să facă un centru de recrutare la Rovinari”, a explicat Filip.

Hala de producție va fi realizată lângă stadionul orașului.

Related posts

Sportul zălăuan atrage marii retaileri de profil

Nora Dumitrescu

2.000 de elevi și profesori din Mureș beneficiari în proiectul „Energie în școlile copilăriei”

Ligia Voro

INAUGURARE SHOWROOM CAAB HOME&OFFICE DESIGN

redactia

Leave a Comment