Auto Industrie Ultimele stiri

Continental investește în dezvoltarea virtuală pentru conducerea automatizată și colaborează cu start-up-ul AAI

  • Simularea virtuală accelerează dezvoltarea sistemelor avansate de asistență a șoferilor (ADAS) și conducerea automatizată
  • Testele virtuale ajută la reducerea riscurilor și oferă posibilități complete de înregistrare a evaluărilor pentru o îmbunătățire precisă a software-ului
  • Testarea a până la 8000 de kilometri pe oră este posibilă prin intermediul simulării virtuale

 

Fără compromis în ceea ce privește siguranța, acesta este motto-ul ce reprezintă compania Continental. Printr-o colaborare cu start-up-ul Automotive Artificial Intelligence (AAI), Continental își intensifică abordarea pentru dezvoltarea virtuală a funcțiilor sale ADAS și de conducere automatizată. Aceasta este deja o parte integrantă a dezvoltării produselor de astăzi.

Pentru dezvoltarea funcțiilor AD (conducere automatizată – automated driving), este nevoie de un mediu mai complex – chiar și în lumea reală – de dezvoltare virtuală și testare. În special, aceasta se aplică simulării complexe a comportamentului dinamic al participanților la trafic. Simularea diferitelor stiluri de conducere (de exemplu, agresivă, defensivă) este importantă pentru a reda cât mai clar realitatea și a evita procesele nerealiste, monotone și previzibile. Continental crează un mediu de testare și dezvoltare extrem de scalabil, foarte modular, care să răspundă noilor cerințe. AAI are competențe în a forma medii virtuale bazate pe hărți HD (high definition) și pe utilizatorii ce folosesc inteligenţa artificială, cu intenția de a dezvolta corect domeniul de validare din ce în ce mai larg în ceea ce privește conducerea automatizată. Instrumentele de simulare dezvoltate în cadrul colaborării vor fi puse la dispoziția întregii industrii auto.

Mai sigur, mai rapid și mai rentabil

„Scopul nostru final este întotdeauna siguranța absolută. Acest lucru este valabil mai ales pentru conducerea automatizată“, a declarat Karl Haupt, directorul departamentului Advanced Driver Assistance Systems din Continental. „Resursele în verificarea mașinii sunt limitate, iar testarea virtuală poate oferi feedback rapid pentru dezvoltatori. În timp ce un vehicul real poate conduce aproximativ 10.000 de kilometri de încercare, în cadrul unui test fizic, într-o lună, astăzi până la 8.000 de kilometri pe oră sunt posibili cu ajutorul simulării virtuale. Acest număr va crește în viitor“, a adăugat acesta.

Stabilit la o limită care garantează nivelul necesar de siguranță, numărul de kilometri de testare poate fi atins mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Testarea reală continuă să fie esențială pentru verificarea funcțiilor de conducere, deoarece verificarea la un nivel pur virtual nu este suficientă. Evaluările virtuale ajută la reducerea riscurilor înainte de probele făcute în lumea reală și oferă o înregistrare completă a testelor cu analize de date și posibilităţi de reluare a incidentelor pentru o identificare precisă cu scopul de a îmbunătăți software-ul.

AAI și Continental au început deja colaborarea. „Această colaborare plasează Continental drept un pionier în domeniul dezvoltării și folosirii instrumentelor de simulare virtuală pentru sectorul auto“, a spus Haupt.

Două companii, două medii, un scop comun

Colaborarea stabilește o separare clară între simularea vehiculului și a mediului înconjurător. AAI este responsabil pentru mediul înconjurător, oferind software care permite conducerea mașinilor într-o lume virtuală. Parametrii individuali determină vremea, infrastructura de trafic, marcajele de pe șosea și semnele rutiere, precum și gropile. Ca al doilea element, AAI utilizează inteligența artificială pentru a integra participanții în trafic în mediul de simulare virtuală. Utilizează algoritmi de învățare automată pentru a instrui comportamentul participanţilor. Rezultă de aici profiluri de şoferi agresivi, moderați sau defensivi. Obiectivul pe termen lung este de a crea o “replică a lumii” și de a simula în mod realist comportamentul tuturor participanților la trafic și al factorilor de mediu.

Continental construiește un vehicul virtual cu software care să aibă diferite funcții de conducere la diferite niveluri de automatizare. Întreaga misiune a Continental include și reprezentarea completă a propriului său vehicul și a tuturor componentelor software pe care le conține, cu sarcina de simulare a dinamicii de conducere. Toate produsele ADAS dezvoltate de Continental vor fi testate.

Deoarece AAI și Continental cooperează transparent, interfețele ambelor medii sunt interconectate. „Cooperarea face ca ciclurile noastre de dezvoltare să fie mai scurte și mai sigure“, a explicat Dr. Gunnar Jürgens, Head of driving functions din cadrul ADAS. „Un mare avantaj al simulării virtuale este reproductibilitatea testului și faptul că mai multe cazuri de utilizare pot fi testate practic decât putem în testarea din lumea reală“.

Colaborare cu impact: testarea mai rapidă va aduce mai devreme vehiculele automatizate pe șosea

Toți partenerii vor beneficia în mod egal de pe urma acestei colaborări. Continental va câștiga software care poate crea simulări de trafic realiste, permițând testarea practică a produselor noi din portofoliul ADAS. AAI își mărește expertiza în sectorul auto și tehnologia senzorilor.

„Pentru o companie tânără ca a noastră, parteneriatul cu o corporație tehnologică precum Continental este o recunoaştere a calității“, a declarat Isabel Metz, directorul departamentului Business Development la AAI. „Clienții Continental vor avea numeroase beneficii, de asemenea, pentru că o procedură de testare mai rapidă garantează produse mai sigure, mai robuste și mai rentabile“.

Related posts

Compania bistrițeană Record, trei contracte importante pe final de an

Stefana Muresan

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara

redactia

Recrutări masive de curieri în Transilvania. Se fac sute de angajări

Nora Dumitrescu

Werner Wolff: Trei luni consecutive pe plus la TAROM

redactia

Aramis din Baia-Mare, producator pentru Ikea, trece pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

RPHI announces new management team for SkyTower

Ionut Oprea

Școli din Mureș, modernizate cu fonduri europene

Stefana Muresan

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

FOTO/ Reportaj din interiorul IPEC, producător mondial de farfurii din Alba-Iulia. 50 de milioane de produse sunt exportate anual în toată lumea

Papuc Irina

Instalații fotovoltaice în valoare de 20.000 de lei pentru persoanele fizice, decontate de stat

redactia

Autostrada Iași – Târgu-Mureș. Calendar

Stefana Muresan

Proiect grandios de 600 milioane euro la Șantierul Naval Damen

Stefana Muresan

Turismul și localurile din Maramureș, grav afectate de pandemie

Nora Dumitrescu

Soluții digitale dedicate antreprenorilor prin noua ofertă Orange

Ligia Voro

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

În 2020, AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda pandemiei

Transilvania Business

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 8: Oprea Avicom și Puiul de Crăiești. Succesul construit pas cu pas

Transilvania Business

Finanțări de circa 12 milioane de euro pentru patru proiecte la Carei

Traian Dan

Smart green: O firmă din Râșnov a lansat ambalaje fabricate din trestie de zahăr

Papuc Irina

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

New images of how Bucharest’s J8 Office Park will look when completed

Papuc Irina

Record: Prețul cărnii de porc a depășit pragul de 2 euro kilogramul la poarta fermei

Papuc Irina

Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Mures

Stefana Muresan

Leave a Comment