Auto Industrie Ultimele stiri

Continental investește în dezvoltarea virtuală pentru conducerea automatizată și colaborează cu start-up-ul AAI

  • Simularea virtuală accelerează dezvoltarea sistemelor avansate de asistență a șoferilor (ADAS) și conducerea automatizată
  • Testele virtuale ajută la reducerea riscurilor și oferă posibilități complete de înregistrare a evaluărilor pentru o îmbunătățire precisă a software-ului
  • Testarea a până la 8000 de kilometri pe oră este posibilă prin intermediul simulării virtuale

 

Fără compromis în ceea ce privește siguranța, acesta este motto-ul ce reprezintă compania Continental. Printr-o colaborare cu start-up-ul Automotive Artificial Intelligence (AAI), Continental își intensifică abordarea pentru dezvoltarea virtuală a funcțiilor sale ADAS și de conducere automatizată. Aceasta este deja o parte integrantă a dezvoltării produselor de astăzi.

Pentru dezvoltarea funcțiilor AD (conducere automatizată – automated driving), este nevoie de un mediu mai complex – chiar și în lumea reală – de dezvoltare virtuală și testare. În special, aceasta se aplică simulării complexe a comportamentului dinamic al participanților la trafic. Simularea diferitelor stiluri de conducere (de exemplu, agresivă, defensivă) este importantă pentru a reda cât mai clar realitatea și a evita procesele nerealiste, monotone și previzibile. Continental crează un mediu de testare și dezvoltare extrem de scalabil, foarte modular, care să răspundă noilor cerințe. AAI are competențe în a forma medii virtuale bazate pe hărți HD (high definition) și pe utilizatorii ce folosesc inteligenţa artificială, cu intenția de a dezvolta corect domeniul de validare din ce în ce mai larg în ceea ce privește conducerea automatizată. Instrumentele de simulare dezvoltate în cadrul colaborării vor fi puse la dispoziția întregii industrii auto.

Mai sigur, mai rapid și mai rentabil

„Scopul nostru final este întotdeauna siguranța absolută. Acest lucru este valabil mai ales pentru conducerea automatizată“, a declarat Karl Haupt, directorul departamentului Advanced Driver Assistance Systems din Continental. „Resursele în verificarea mașinii sunt limitate, iar testarea virtuală poate oferi feedback rapid pentru dezvoltatori. În timp ce un vehicul real poate conduce aproximativ 10.000 de kilometri de încercare, în cadrul unui test fizic, într-o lună, astăzi până la 8.000 de kilometri pe oră sunt posibili cu ajutorul simulării virtuale. Acest număr va crește în viitor“, a adăugat acesta.

Stabilit la o limită care garantează nivelul necesar de siguranță, numărul de kilometri de testare poate fi atins mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Testarea reală continuă să fie esențială pentru verificarea funcțiilor de conducere, deoarece verificarea la un nivel pur virtual nu este suficientă. Evaluările virtuale ajută la reducerea riscurilor înainte de probele făcute în lumea reală și oferă o înregistrare completă a testelor cu analize de date și posibilităţi de reluare a incidentelor pentru o identificare precisă cu scopul de a îmbunătăți software-ul.

AAI și Continental au început deja colaborarea. „Această colaborare plasează Continental drept un pionier în domeniul dezvoltării și folosirii instrumentelor de simulare virtuală pentru sectorul auto“, a spus Haupt.

Două companii, două medii, un scop comun

Colaborarea stabilește o separare clară între simularea vehiculului și a mediului înconjurător. AAI este responsabil pentru mediul înconjurător, oferind software care permite conducerea mașinilor într-o lume virtuală. Parametrii individuali determină vremea, infrastructura de trafic, marcajele de pe șosea și semnele rutiere, precum și gropile. Ca al doilea element, AAI utilizează inteligența artificială pentru a integra participanții în trafic în mediul de simulare virtuală. Utilizează algoritmi de învățare automată pentru a instrui comportamentul participanţilor. Rezultă de aici profiluri de şoferi agresivi, moderați sau defensivi. Obiectivul pe termen lung este de a crea o “replică a lumii” și de a simula în mod realist comportamentul tuturor participanților la trafic și al factorilor de mediu.

Continental construiește un vehicul virtual cu software care să aibă diferite funcții de conducere la diferite niveluri de automatizare. Întreaga misiune a Continental include și reprezentarea completă a propriului său vehicul și a tuturor componentelor software pe care le conține, cu sarcina de simulare a dinamicii de conducere. Toate produsele ADAS dezvoltate de Continental vor fi testate.

Deoarece AAI și Continental cooperează transparent, interfețele ambelor medii sunt interconectate. „Cooperarea face ca ciclurile noastre de dezvoltare să fie mai scurte și mai sigure“, a explicat Dr. Gunnar Jürgens, Head of driving functions din cadrul ADAS. „Un mare avantaj al simulării virtuale este reproductibilitatea testului și faptul că mai multe cazuri de utilizare pot fi testate practic decât putem în testarea din lumea reală“.

Colaborare cu impact: testarea mai rapidă va aduce mai devreme vehiculele automatizate pe șosea

Toți partenerii vor beneficia în mod egal de pe urma acestei colaborări. Continental va câștiga software care poate crea simulări de trafic realiste, permițând testarea practică a produselor noi din portofoliul ADAS. AAI își mărește expertiza în sectorul auto și tehnologia senzorilor.

„Pentru o companie tânără ca a noastră, parteneriatul cu o corporație tehnologică precum Continental este o recunoaştere a calității“, a declarat Isabel Metz, directorul departamentului Business Development la AAI. „Clienții Continental vor avea numeroase beneficii, de asemenea, pentru că o procedură de testare mai rapidă garantează produse mai sigure, mai robuste și mai rentabile“.

Related posts

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Practici de prevenire a coruptiei, in atentia comunitatilor de afaceri

Ionut Oprea

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Nicolae Pop

Cum arată noul sediu al Groupe Renault Romania

Ligia Voro

Fermierii campioni la porumb din județul Buzău

redactia

Conferinta Internationala de Business Diplomacy

Ionut Oprea

Conferinta “ Perspective pentru Noua Decada 2020 – 2030 in Sectorul Imobiliar” la Ploiesti

Ionut Oprea

Americanii de la TE Connectivity au investit 6 mil. euro într-o fabrică de senzori la Giarmata

redactia

Șase oferte pentru studiul de fezabilitate aferent reabilitarii sectiunii Predeal-Brasov

Stefana Muresan

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Stefana Muresan

În Regiunea Vest, disponibile 40% din fondurile europene pentru finanțarea IMM-urilor din orașe

Stefana Muresan

1.520 km de infrastructură și 20.300 de clădiri racordate de Netcity Telecom

Ligia Voro

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

„Digitalizarea României începe să se descentralizeze”. Prima discuție despre crearea centrelor de inovare digitală

Ion Surdu

CJ Sibiu: Un producător chinez de jucării, interesat să deschidă o fabrică în Europa

redactia

Neamțul Ludger Thol continuă în România cu LMT Ingenieure

Stefana Muresan

Firmele nevoite să lucreze de la distanță, ajutate gratuit

Nora Dumitrescu

150 de copii cu deficiențe, ajutați de Dr. Peștișor prin terapie multisenzorială

redactia

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Investiţii în amenajări hidrotehnice

Ligia Voro

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

Proiectul de creare a unui parc pe o fostă groapă de gunoi în Sibiu, scos la licitație

Papuc Irina

Leave a Comment