Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie

Secțiile de gastroenterologie și compartimentele de nefrologie și diabet ale Spitalului din Alba Iulia, care ocupă un etaj și au 59 de paturi, au fost reabilitate și dotate cu aparaturi, investiția ridicându-se la trei milioane de lei. Aici se vor face intervenții medicale în premieră pentru Alba, scrie ziarulunirea.ro.

 

Șeful secției de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Anca Romcea, a declarat, miercuri, presei, după vizitarea secțiilor proaspăt modernizate, că aici vor fi tratați pacienții cu hemoragii superioare și inferioare, care până acum erau trimiși la Cluj.

”Se va putea face în premieră coagularea cu plasmă Argon. Adică, există pacienți cu hemoragii digestive superioare și inferioare care nu puteau fi tratați anterior și noi îi direcționam spre centre clinice superioare, spre Institutul Regional de Hepatologie din Cluj. Practic, ce face acest aparat, cauterizează leziunile posibil hemoragice sau chiar hemoragice, în special la pacienții oncologici care au urmat tratamente prin radioterapie și atunci acesta e singurul aparat și singura modalitate terapeutică în acest caz de hemoragii. Sigur, există și alte leziuni, pacienții oncologici nu sunt singurii. Există leziuni hemoragice, iar acest aparat coagulează, cauterizează leziunea. Nu am avut acest aparat până acum”, a spus dr. Anca Romcea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Industria auto față în față cu viitorul

Articolul următor

Continental investește în dezvoltarea virtuală pentru conducerea automatizată și colaborează cu start-up-ul AAI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share