Transilvania Business
Alba Investitii Ultimele stiri

Intervenții medicale în premieră, pentru Alba, după investițiile în secția gastroenterologie

Secțiile de gastroenterologie și compartimentele de nefrologie și diabet ale Spitalului din Alba Iulia, care ocupă un etaj și au 59 de paturi, au fost reabilitate și dotate cu aparaturi, investiția ridicându-se la trei milioane de lei. Aici se vor face intervenții medicale în premieră pentru Alba, scrie ziarulunirea.ro.

 

Șeful secției de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Anca Romcea, a declarat, miercuri, presei, după vizitarea secțiilor proaspăt modernizate, că aici vor fi tratați pacienții cu hemoragii superioare și inferioare, care până acum erau trimiși la Cluj.

”Se va putea face în premieră coagularea cu plasmă Argon. Adică, există pacienți cu hemoragii digestive superioare și inferioare care nu puteau fi tratați anterior și noi îi direcționam spre centre clinice superioare, spre Institutul Regional de Hepatologie din Cluj. Practic, ce face acest aparat, cauterizează leziunile posibil hemoragice sau chiar hemoragice, în special la pacienții oncologici care au urmat tratamente prin radioterapie și atunci acesta e singurul aparat și singura modalitate terapeutică în acest caz de hemoragii. Sigur, există și alte leziuni, pacienții oncologici nu sunt singurii. Există leziuni hemoragice, iar acest aparat coagulează, cauterizează leziunea. Nu am avut acest aparat până acum”, a spus dr. Anca Romcea.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Instalații fotovoltaice în valoare de 20.000 de lei pentru persoanele fizice, decontate de stat

redactia

Lacul Ursu din Sovata, redeschis pentru îmbăiere

Stefana Muresan

Inseminări in vitro în cadrul noului spital public din Timiș

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More