Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara chiar din primăvara acestui an. O dorință mai veche a doctorilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara care a intrat și în atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a declarat, la Timișoara, că la unitatea sanitară de la Pădurea Verde se vor relua aceste intervenții din primăvara acestui an.

 

Doctorii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara fac de mai mulți ani demersuri pentru a se înființa un departament de chirurgie cardiovasculară pediatrică. Există spațiul în cadrul spitalului și urmează ca acesta să fie amenajat printr-un proiect european transfrontalier pe care reprezentanții spitalului l-au câștigat.

„Există în acest moment la Institutul de Boli Cardiovasculare patru săli de operaţie, din care două pot fi utilizate. Vineri am o întâlnire la Ministerul Sănătăţii cu medicii Clinicii San Donato din Italia, cu care România are un acord pentru ca medicii să vină la Spitalul Marie Curie şi să facă operaţii pe cord la copii. Noi vrem să extindem programul să vină şi la Timişoara, astfel încât în luna aprilie când vom semna contractul şi vom statua colaborarea cu ei, să prindem şi Timişoara în cadrul acestui contract. (…) Teoretic, din luna aprilie vom putea face operaţii pe cord la copii şi în Timişoara. A existat un program, au fost făcute în jur de 800 de operaţii, există un istoric, cei de la Clinica San Donato doresc să vină în Timişoara pentru a efectua aceste operaţii şi pentru a pregăti medici care să poată prelua programul. Pentru dotarea celorlalte două săli de operaţii ministerul va face investiţii pentru a exista patru săli de operaţie care să poată funcţiona la întreaga capacitate”, a spus minsitrul Sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara.

Reprezentanții spitalului au câștigat un proiect transfrontalier în valoare totală de 3 milioane de euro (o parte din bani vin către spital, o parte către partenerii de proiect), prin intermediul căruia vor dota și spațiile necesare reluării chrurgiei cardiace pediatrice, restul echipamentelor necesare urmând să vină de la Ministerul Sănătății.

Compartimentul pentru copii va avea 12 paturi plus patru paturi de Terapie Intensivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

Articolul următor

Peste 930.000 de numere portate în anul 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share