Transilvania Business
Sanatate Timiș Ultimele stiri

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara

Operațiile pe inimă la copii se vor relua la Timișoara chiar din primăvara acestui an. O dorință mai veche a doctorilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara care a intrat și în atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a declarat, la Timișoara, că la unitatea sanitară de la Pădurea Verde se vor relua aceste intervenții din primăvara acestui an.

 

Doctorii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara fac de mai mulți ani demersuri pentru a se înființa un departament de chirurgie cardiovasculară pediatrică. Există spațiul în cadrul spitalului și urmează ca acesta să fie amenajat printr-un proiect european transfrontalier pe care reprezentanții spitalului l-au câștigat.

„Există în acest moment la Institutul de Boli Cardiovasculare patru săli de operaţie, din care două pot fi utilizate. Vineri am o întâlnire la Ministerul Sănătăţii cu medicii Clinicii San Donato din Italia, cu care România are un acord pentru ca medicii să vină la Spitalul Marie Curie şi să facă operaţii pe cord la copii. Noi vrem să extindem programul să vină şi la Timişoara, astfel încât în luna aprilie când vom semna contractul şi vom statua colaborarea cu ei, să prindem şi Timişoara în cadrul acestui contract. (…) Teoretic, din luna aprilie vom putea face operaţii pe cord la copii şi în Timişoara. A existat un program, au fost făcute în jur de 800 de operaţii, există un istoric, cei de la Clinica San Donato doresc să vină în Timişoara pentru a efectua aceste operaţii şi pentru a pregăti medici care să poată prelua programul. Pentru dotarea celorlalte două săli de operaţii ministerul va face investiţii pentru a exista patru săli de operaţie care să poată funcţiona la întreaga capacitate”, a spus minsitrul Sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara.

Reprezentanții spitalului au câștigat un proiect transfrontalier în valoare totală de 3 milioane de euro (o parte din bani vin către spital, o parte către partenerii de proiect), prin intermediul căruia vor dota și spațiile necesare reluării chrurgiei cardiace pediatrice, restul echipamentelor necesare urmând să vină de la Ministerul Sănătății.

Compartimentul pentru copii va avea 12 paturi plus patru paturi de Terapie Intensivă.

Comentarii

Comentarii

Related posts

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

NRCC – BRCC Night of the SMEs in Cluj, 23rd of March

Ionut Oprea

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More