Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

România organizează, în cele șase luni de mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene, peste 140 de reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu sediul la Geneva. 

 

Astfel, în cursul săptămânii 7-11 ianuarie 2019, au avut loc primele trei reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Geneva, pentru pregătirea sesiunii speciale a Comitetului privind Memorandumul de Înțelegere privind regulile și procedurile de soluționare a diferendelor și pentru pregătirea reuniunii Comitetului privind Organul de Apel al OMC.

Pentru săptămâna curentă, au fost programate alte două reuniuni de coordonare pentru pregătirea reuniunii informale a Consiliului General al OMC. Cu această ocazie, vor avea loc discuții privind propunerea UE referitoare la tematica Organului de Apel, dar și asupra reuniunii OMC privind subvențiile pentru pescuit. În tot acest timp, promovarea procesului de modernizare a OMC reprezintă una dintre prioritățile României în domeniul comerțului internațional.

În octombrie 2018, cu ocazia întrevederii dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și directorul general al OMC, Roberto Carvalho de Azevêdo, s-a agreat organizarea, în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a unei mese de lucru privind antreprenoriatul, e-commerce și tehnologiile avansate pentru IMM-uri. Organizația Mondială a Comerțului va fi partener al acestui eveniment. De asemenea, directorul general al OMC va fi prezent la București cu ocazia organizării reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, în perioada 21-22 februarie 2019.

Activitatea Secției Comerciale a Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi Organizaţiile Internaţionale cu sediul în Elveţia va fi una dinamică, având în vedere faptul că în 2019 vor fi intensificate pregătirile pentru cea de-a 12-a Conferință Ministerială a OMC, care va avea loc în iunie din 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După „Vinul lui Cuza”, Universitatea din Iași vrea să îmbutelieze apă din Grădina Botanică. Conține mai mult magneziu decât calciu

Articolul următor

Industria auto față în față cu viitorul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share