Antreprenori Ultimele stiri

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

România organizează, în cele șase luni de mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene, peste 140 de reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu sediul la Geneva. 

 

Astfel, în cursul săptămânii 7-11 ianuarie 2019, au avut loc primele trei reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Geneva, pentru pregătirea sesiunii speciale a Comitetului privind Memorandumul de Înțelegere privind regulile și procedurile de soluționare a diferendelor și pentru pregătirea reuniunii Comitetului privind Organul de Apel al OMC.

Pentru săptămâna curentă, au fost programate alte două reuniuni de coordonare pentru pregătirea reuniunii informale a Consiliului General al OMC. Cu această ocazie, vor avea loc discuții privind propunerea UE referitoare la tematica Organului de Apel, dar și asupra reuniunii OMC privind subvențiile pentru pescuit. În tot acest timp, promovarea procesului de modernizare a OMC reprezintă una dintre prioritățile României în domeniul comerțului internațional.

În octombrie 2018, cu ocazia întrevederii dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și directorul general al OMC, Roberto Carvalho de Azevêdo, s-a agreat organizarea, în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a unei mese de lucru privind antreprenoriatul, e-commerce și tehnologiile avansate pentru IMM-uri. Organizația Mondială a Comerțului va fi partener al acestui eveniment. De asemenea, directorul general al OMC va fi prezent la București cu ocazia organizării reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, în perioada 21-22 februarie 2019.

Activitatea Secției Comerciale a Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi Organizaţiile Internaţionale cu sediul în Elveţia va fi una dinamică, având în vedere faptul că în 2019 vor fi intensificate pregătirile pentru cea de-a 12-a Conferință Ministerială a OMC, care va avea loc în iunie din 2020.

Related posts

UTI și Eldiclau vor construi terminalul II de la Aeroportul Oradea

Stefana Muresan

Centru de ridicare Ikea, înființat la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

redactia

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Ligia Voro

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Asocierea Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road – 2,23 milioane lei pentru lucrări din autostrada Ogra-Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Compania Aquaserv SA – furnizor de civilizație pentru locuitori din trei județe

Ligia Voro

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

Cunoscuta companie italiană RINA lansează certificarea de încredere în biosecuritate, o schemă de certificare inovatoare pentru prevenirea și controlul răspândirii infecțiilor.

Nicolae Pop

Apare prima clădire birouri inteligentă din Sălaj

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Rondocarton investesc 16 mil. euro pentru dezvoltarea fabricilor din Apahida şi Şura Mică

Stefana Muresan

Sondaj PwC România: Modificările aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor

Ion Surdu

Cinci comune bihorene cadastrate gratuit de ANCPI din fonduri europene

Traian Dan

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

Producție de cosmetice naturale într-un sat din Sălaj

Nora Dumitrescu

Porsche Engineering România își extinde echipa: peste 200 de angajați și 24 de studenți stagiari

Papuc Irina

Analiză: Unde se află cele mai apreciate hoteluri și pensiuni din țară

Papuc Irina

Talent management pentru generațiile digitale oferit de NTT DATA Romania prin implementarea soluției best-in-class SAP Success Factors la clienți de top

Stefana Muresan

Lucrări de infrastructură apă în regiunea Turda – Câmpia Turzii în valoare de 150 milioane euro

Stefana Muresan

România a coborât pe locul 45 în clasamentul mondial privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială

Papuc Irina

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti, în 2018, cifrat la peste 61 de miioane de tone; al treilea cel mai mare volum din ultimii 30 de ani

redactia

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, scrisoare către prim-ministru: „Am fost ignorați în procesul de redactare a măsurilor de sprijin”

Ion Surdu

Leave a Comment