Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

Oradea este orașul care a bătut toate recordurile la absorbție. Orașul din Vest a cerut o sumă mai mare decât București sau Cluj. Asta explică de ce Oradea are o infrastructură rutieră impecabilă.

Primăria Oradea are o eficiență remarcabilă în atragerea de fonduri europene și  a depus proiecte în valoare de 300 milioane de euro pentru a accesarea acestora.

Oradea a primit undă verde pentru proiecte în valoare de 174 milioane de euro, restul fiind în procedură de evaluare, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

Strategia primarului oraşului Oradea, Ilie Bolojan, a fost aceea de a recruta o echipă specialişti care reacționează inclusiv  în cazul în care apar modificări în ghiduri și care pregătesc proiecte cu circa 1-2 ani înainte de lansarea apelurilor.

Cluj-Napoca depus 39 de proiecte în valoare de circa 993 milioane lei (218 milioane euro), Primăria Sibiu a depus 23 de proiecte, iar valoarea acestora depăşeşte 320 milioane lei. Primăria Capitalei a depus 13 cereri de finanţare, valoarea acestora fiind de circa 283 milioane euro.

”Atragerea fondurilor europene este o prioritate pentru Primăria Oradea. Ne putem tripla bugetele de investiții în felul acesta și putem rezolva problemele oamenilor într-un timp mai scurt. Astfel orașul prosperă și se dezvoltă. Am câștigat proiecte în valoare de 174 de milioane de euro în actualul exercițiu financiar, din care în anul 2018 am reușit să atragem 39 de milioane de euro. Mai avem în evaluare proiecte în valoare de peste 126 milioane de euro. Ținta noastră este ca în acești ani să absorbim peste 300 de milioane de euro”, a declarat Ilie Bolojan pentru hotnews.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corina Crețu dezbate viitorul politicii de coeziune la București în cadrul reuniunii Conferinței comisiilor de afaceri europene din parlamentele țărilor UE

Articolul următor

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share