Transilvania Business
Analize Bihor Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Oradea, cel mai tare oraș la atragerea banilor europeni. Rețeta

Oradea este orașul care a bătut toate recordurile la absorbție. Orașul din Vest a cerut o sumă mai mare decât București sau Cluj. Asta explică de ce Oradea are o infrastructură rutieră impecabilă.

Primăria Oradea are o eficiență remarcabilă în atragerea de fonduri europene și  a depus proiecte în valoare de 300 milioane de euro pentru a accesarea acestora.

Oradea a primit undă verde pentru proiecte în valoare de 174 milioane de euro, restul fiind în procedură de evaluare, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

Strategia primarului oraşului Oradea, Ilie Bolojan, a fost aceea de a recruta o echipă specialişti care reacționează inclusiv  în cazul în care apar modificări în ghiduri și care pregătesc proiecte cu circa 1-2 ani înainte de lansarea apelurilor.

Cluj-Napoca depus 39 de proiecte în valoare de circa 993 milioane lei (218 milioane euro), Primăria Sibiu a depus 23 de proiecte, iar valoarea acestora depăşeşte 320 milioane lei. Primăria Capitalei a depus 13 cereri de finanţare, valoarea acestora fiind de circa 283 milioane euro.

”Atragerea fondurilor europene este o prioritate pentru Primăria Oradea. Ne putem tripla bugetele de investiții în felul acesta și putem rezolva problemele oamenilor într-un timp mai scurt. Astfel orașul prosperă și se dezvoltă. Am câștigat proiecte în valoare de 174 de milioane de euro în actualul exercițiu financiar, din care în anul 2018 am reușit să atragem 39 de milioane de euro. Mai avem în evaluare proiecte în valoare de peste 126 milioane de euro. Ținta noastră este ca în acești ani să absorbim peste 300 de milioane de euro”, a declarat Ilie Bolojan pentru hotnews.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Peste 10 milioane de euro pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest

Stefana Muresan

Analiza DTZ: piata de retail in tara

Ionut Oprea

Castelul Wass-Banffy din satul Gilău, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More