Infrastructura Timiș Ultimele stiri

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

Consiliul Județean Timiș a propus Băncii Mondiale 10 investiții majore pentru Timișoara. Investițiile au o valoare de peste 700 de milioane de euro. Acestea sunt: sala polivalentă, noul stadion, Institutul de Oncologie, spitalul regional, centura Nord-Vest Timișoara, Aqua Park, extinderea Aeroportului, drumul Eurotrans Timișoara-Moravița și legătura rutieră dintre A1 și DN69.

 

„Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România ne-au solicitat în cadrul campaniei «Alege prioritățile orașului tău» o listă de 10 investiții majore care să fie finanțate în Județul Timiș. În urma analizei pe care am făcut-o pot să vă anunț că am propus următoarele obiective, pe care le consider esențiale pentru dezvoltarea Timișoarei și a Județului Timiș și a căror valoare depășește 700 de milioane de euro: Sală Polivalentă, Stadion nou, Terminalul Intermodal, Institutul de Oncologie, Spitalul Regional, Centura Nord-Vest Timișoara, Aqua Park, Extinderea Aeroportului, Drum Eurotrans Timișoara-Moravița, Legătura rutieră dintre A1 și DN69”, transmite Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procesul de selecție va fi gestionat de Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România.

Related posts

Se vinde Palatul Andrenyi din Arad, preţ de pornire de 2,5 milioane de euro

redactia

Cooperativa Țara Mea investește 6 milioane de euro într-un abator destinat cărnii de oaie

redactia

Construcții SA Sibiu și PORR Construct SRL, oferte pentru a treia etapă a construirii Aeroportului Brașov-Ghimbav; contract de peste 28 mil. lei

redactia

Leave a Comment