Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Locuinţe la preţul de doar 1 dolar într-o localitate pitorească

Autorităţile din oraşul Sambuca din Sicilia au scos la vânzare locuinţe la preţul de doar 1 dolar. Pentru a putea beneficia de ofertă, clienţii trebuie să se angajeze să renoveze clădirile, potrivit Apartmenttherapy.com.

 

Pentru a primi actele şi cheile casei, cumpărătorii trebuie să investească minim 17.200 de dolari în renovări în primii trei ani şi să depună o garanţie iniţială de 5.700 de dolari. Astfel, costurile totale ajung la aproape 23.000 de dolari într-un final, preţ destul de mic pentru nivelul Italiei.

Clădirile sunt în proprietatea administraţiei locale, dar primăria nu acţionează ca un intermediar între vânzători şi potenţiali clienţi. Cea mai mică locuinţă disponibilă are o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, iar cea mai mare este de 150 de metri pătraţi.

Oraşul Sambuca este liniştit, plin de istorie şi înconjurat de păduri şi munţi, nu e de mirare că zece case “de 1 euro” au fost deja vândute. Italia însă nu este singura ţară care caută o nouă viaţă pentru casele abandonate. Japonia a mers şi mai departe: are atât de multe locuinţe părăsite, încât le oferă gratuit celor care sunt interesaţi.

 

Foto: Wikipedia Commons

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

Articolul următor
facilităţi

Costurile de producție în agricultură, comparativ cu cele din vestul Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share