Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

Comisarul european Corina Crețu a declarat, luni, că aderarea României la zona Euro „este un deziderat de urmărit”, adăugând că dezvoltarea nivelul de trai și creșterea economică ar trebui să fie obiectivele țării noastre odată cu intrarea în respectivul spațiu.

 

„Eu cred că este cel mai important este ca o țară să fie pregătită pentru a intra în zona Euro. (…) Sigur că depinde și de un dialog constant cu Comisia Europeană, cu viitoarea Comisie Europeană. Deci este un deziderat care este de urmărit și prin politica de coeziune și prin politicile UE de a reduce discrepanțele dintre regiuni și dintre țări, dintre Nord și Sud, dintre Est și Vest. Este. important ca odată cu intrarea în zona era să se crească nivelul de trai al oamenilor. Acesta cred că este scopul intrării în zona Euro, nu de a avea euro ca scop în sine”, a declarat Corina Crețu, la Palatul Parlamentului, conform Mediafax.

Întrebată dacă România este pregătită să adere la zona Euro, Comisarul European a punctat: „Economica românească este în creștere și cred că Banca Națională și experții naționali pot da mai multe amănunte”.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a reconfirmat, la sfârșitul lunii decembrie, că România intenționează să propună drept dată de adoptare a monedei euro anul 2024.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vegis.ro în 2018: afaceri de 2.6 milioane euro și creștere de 40%

Articolul următor

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu "butonul de diamant”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share