Auto Reportaj Timiș Ultimele stiri

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

*Până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesioniști specializați într-o serie de discipline precum software, tehnologie și automotive.

 

Visteon Corporation (Nasdaq: VC), singura companie de automotive specializată exclusiv pe proiectarea și producția de componente electronice de bord, deschide un nou centru de dezvoltare de 5.000 mp în ISHO Offices, noua clădire de birouri din Timișoara, parte din proiectul multifuncțional ISHO. Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dezvoltarea de software pentru produse electronice avansate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informații și entertainment – și va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate și autonome.

Biroul din Timișoara va funcționa ca parte centrul european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franța și Marea Britanie. Sprijinând atât programe europene cât și globale, centrul din Timișoara va juca un rol esențial în dezvoltarea de produse și software pentru noua generație de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate (ADAS) și aplicațiilor de conducere autonome.

“Timișoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilități tehnice de cel mai înalt nivel,” declară Mark Fosmoen, Vice-Președinte, customer engineering – Europe, Visteon. “Timișoara, de asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu ușurință cu centrele de dezvoltare Vistoen din Europa și să ofere sprijin clienților din regiune. Suntem entuziasmați să construim noua bază de talente Visteon din Timișoara, care va avea oportunitatea unică de a-și pune amprenta pe direct formarea noului centru.”

Centrul de tehnologie Visteon din Timișoara va avea competențele necesare pentru a transforma solicitările clienților în soluții testate pregătite pentru a fi dezvoltate pentru producția de masă. Centrul va contribui la creșterea Visteon cu clienți precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA și Jaguar Land Rover.

“Suntem încântați să găzduim noul birou al Visteon Corporation în ISHO Offices, care va oferi angajaților un mediu de lucru modern cu facilități excelente,” afirmă Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului ISHO. “Visteon este o companie nouă pe piața locală cu planuri mari de viitor. Vorbim despre o companie mare care aduce în orașul nostru cunoștințe de software si automatizare de cel mai înalt nivel ceea ce va contribui cu siguranță la dezvoltarea comunității tehnice din Timișoara.”

În 2021, când întregul proiect va fi finalizat, ISHO va deveni un cartier vibrant în adevăratul sens al cuvântului, cu peste 1.200 de apartamente, peste 50.000 mp de birouri de generație nouă și o selecție de facilități și servicii, incluzând un hotel internațional de top, dar și o zonă pietonală cu restaurante, cafenele, magazine de proximitate, centru bancar și centru de servicii medicale. ISHO va fi deservit de peste 2.000 de locuri de parcare, va incorpora peste 7.500 de mp de spații verzi, locuri de joacă, facilități after-school etc.

 

Despre Visteon

Visteon este o companie de tehnologie globală, care se ocupă de proiectarea și producția produselor electronice inovative pentru majoritatea constructorilor auto globali. Visteon este leader în furnizarea de clustere de instrumente, ecrane, sisteme audio, dispozitive de control SmartCore și platforme de conducere autonome DriveCore. De asemenea, Visteon oferă soluții integrate de multimedia și soluții pentru conexiune smartphone pentur industria automotive globală. Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a înregistrat venituri de $3.15 miliarde în 2017.

Mai multe detalii pe www.visteon.com

 

Despre Mulberry Development

 

Mulberry Development este o companie premiată, specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare, fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor. Compania desfășoară în prezent un amplu proiect de dezvoltare imobiliară, cartierul ISHO. Mulberry Development este cunoscută pentru realizarea a două proiecte de referință în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre în Timișoara, precum și The Office, Cluj-Napoca. Proiectele au atras firme importante, dintre care menționăm Bosch, Bombardier, SAP, IBM, Deloitte, Mol Romania, Raiffeisen Bank, UniCredit, Betfair sau National Instruments.

 

Related posts

Industria ospitalității din Timișoara adresează autorităților un memoriu și cere eliminarea activităților din domeniu de pe lista celor blocate de pandemie

Robert Bloancă

Acord pentru drumul expres Baia Mare – Jibou

Nora Dumitrescu

Pensiunea Sofia – popas pentru călător și refugiu pentru sătmărean

Gruita Ienasoiu

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

Acționarii Farmaceutica Remedia au aprobat contractarea de noi credite

Ligia Voro

Facultatea de Drept a UVT aniversează 25 de ani de activitate

Stefana Muresan

Antreprenorul Adrian Elecfi din Alba a făcut 1 milion de euro cu o carmangerie şi trei magazine alimentare

redactia

Hidroconstructia Cluj va realiza lucrarile de stabilizare a versantului Nordic al dealului Hoia din Cluj, contract de peste 26 mil. lei

Stefana Muresan

Transportatorii: e bine că s-a suspendat rambursarea creditelor

Nora Dumitrescu

Pregătiri pentru organizarea Summitului Start-up Europe de la Cluj-Napoca

redactia

Azomureș a finalizat lucrările aferente opririi planificate a instalațiilor 

Ligia Voro

“Silicon Valley-ul Europei”, inexistent în topul global al inovării

Nora Dumitrescu

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Finanțare nerambursabilă pentru SC Secoplan SRL

A. I.

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

Wizz Air renunţă la toate zborurile de la Timişoara, Craiova şi Sibiu, până pe 1 mai

Robert Bloancă

Vodafone preia operațiunile Liberty Global, companie ce deţine şi UPC România

Stefana Muresan

Companiile cu profit de 70.000 euro pot solicita 200.000 euro fonduri europene prin Măsura 3 a Schemei de sprijin pentru IMM – „Granturi pentru investiții”. Care sunt condițiile

Papuc Irina

Maramureșul va avea fond de solidaritate cu famiile afectate economic

Nora Dumitrescu

Schimbare la vârful Consulatului general al Germaniei la Timișoara

Stefana Muresan

Autostrada Transilvania, propusă pentru fonduri europene

Nora Dumitrescu

Consiliul Investitorilor Străini și-a ales un nou președinte

Ligia Voro

CSi aduce în România soluții pentru proiectare în construcții

A. I.

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Leave a Comment