Auto Reportaj Timiș Ultimele stiri

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

*Până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesioniști specializați într-o serie de discipline precum software, tehnologie și automotive.

 

Visteon Corporation (Nasdaq: VC), singura companie de automotive specializată exclusiv pe proiectarea și producția de componente electronice de bord, deschide un nou centru de dezvoltare de 5.000 mp în ISHO Offices, noua clădire de birouri din Timișoara, parte din proiectul multifuncțional ISHO. Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dezvoltarea de software pentru produse electronice avansate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informații și entertainment – și va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate și autonome.

Biroul din Timișoara va funcționa ca parte centrul european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franța și Marea Britanie. Sprijinând atât programe europene cât și globale, centrul din Timișoara va juca un rol esențial în dezvoltarea de produse și software pentru noua generație de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate (ADAS) și aplicațiilor de conducere autonome.

“Timișoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilități tehnice de cel mai înalt nivel,” declară Mark Fosmoen, Vice-Președinte, customer engineering – Europe, Visteon. “Timișoara, de asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu ușurință cu centrele de dezvoltare Vistoen din Europa și să ofere sprijin clienților din regiune. Suntem entuziasmați să construim noua bază de talente Visteon din Timișoara, care va avea oportunitatea unică de a-și pune amprenta pe direct formarea noului centru.”

Centrul de tehnologie Visteon din Timișoara va avea competențele necesare pentru a transforma solicitările clienților în soluții testate pregătite pentru a fi dezvoltate pentru producția de masă. Centrul va contribui la creșterea Visteon cu clienți precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA și Jaguar Land Rover.

“Suntem încântați să găzduim noul birou al Visteon Corporation în ISHO Offices, care va oferi angajaților un mediu de lucru modern cu facilități excelente,” afirmă Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului ISHO. “Visteon este o companie nouă pe piața locală cu planuri mari de viitor. Vorbim despre o companie mare care aduce în orașul nostru cunoștințe de software si automatizare de cel mai înalt nivel ceea ce va contribui cu siguranță la dezvoltarea comunității tehnice din Timișoara.”

În 2021, când întregul proiect va fi finalizat, ISHO va deveni un cartier vibrant în adevăratul sens al cuvântului, cu peste 1.200 de apartamente, peste 50.000 mp de birouri de generație nouă și o selecție de facilități și servicii, incluzând un hotel internațional de top, dar și o zonă pietonală cu restaurante, cafenele, magazine de proximitate, centru bancar și centru de servicii medicale. ISHO va fi deservit de peste 2.000 de locuri de parcare, va incorpora peste 7.500 de mp de spații verzi, locuri de joacă, facilități after-school etc.

 

Despre Visteon

Visteon este o companie de tehnologie globală, care se ocupă de proiectarea și producția produselor electronice inovative pentru majoritatea constructorilor auto globali. Visteon este leader în furnizarea de clustere de instrumente, ecrane, sisteme audio, dispozitive de control SmartCore și platforme de conducere autonome DriveCore. De asemenea, Visteon oferă soluții integrate de multimedia și soluții pentru conexiune smartphone pentur industria automotive globală. Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a înregistrat venituri de $3.15 miliarde în 2017.

Mai multe detalii pe www.visteon.com

 

Despre Mulberry Development

 

Mulberry Development este o companie premiată, specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare, fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor. Compania desfășoară în prezent un amplu proiect de dezvoltare imobiliară, cartierul ISHO. Mulberry Development este cunoscută pentru realizarea a două proiecte de referință în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre în Timișoara, precum și The Office, Cluj-Napoca. Proiectele au atras firme importante, dintre care menționăm Bosch, Bombardier, SAP, IBM, Deloitte, Mol Romania, Raiffeisen Bank, UniCredit, Betfair sau National Instruments.

 

Related posts

Marc O’Polo, primul magazin mono-brand din România în Bucureşti Mall

Ligia Voro

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Nora Dumitrescu

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

A. I.

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Producătorul de mobilă Bucin Mob din Reghin, investiții de 1,8 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

Camera de Comerţ Timiş va fi reprezentată la New York. A fost semnat un acord cu o organizaţie de business a românilor din America

Robert Bloancă

Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a copiilor mici crește cu circa 5% în primul semestru din 2018

Stefana Muresan

Clujul are cea mai bună absorbție a banilor europeni

Nora Dumitrescu

Pepco, luat cu asalt după redeschidere

Nora Dumitrescu

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Roboți și inteligență artificială ai NTT Data România, la conferința HEART a UMF

Stefana Muresan

Lanţul de farmacii Ecofarmacia Braşov a ajuns la afaceri de 90 mil. lei în 2018

redactia

Telekom Romania anunță că e nevoită să majoreze o parte din tarife: de la 1 martie

Papuc Irina

Teraplast a preluat Politub

Stefana Muresan

Proiectarea și execuția Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3, scoase la licitație

Ligia Voro

Dealurile Sălajului, o provocare pentru Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Spitalul regional de la Cluj costă o jumătate de miliard de euro

Nora Dumitrescu

ContiTech Nădab are un nou director general

Stefana Muresan

Leave a Comment