Auto Reportaj Timiș Ultimele stiri

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

*Până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesioniști specializați într-o serie de discipline precum software, tehnologie și automotive.

 

Visteon Corporation (Nasdaq: VC), singura companie de automotive specializată exclusiv pe proiectarea și producția de componente electronice de bord, deschide un nou centru de dezvoltare de 5.000 mp în ISHO Offices, noua clădire de birouri din Timișoara, parte din proiectul multifuncțional ISHO. Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dezvoltarea de software pentru produse electronice avansate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informații și entertainment – și va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate și autonome.

Biroul din Timișoara va funcționa ca parte centrul european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franța și Marea Britanie. Sprijinând atât programe europene cât și globale, centrul din Timișoara va juca un rol esențial în dezvoltarea de produse și software pentru noua generație de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate (ADAS) și aplicațiilor de conducere autonome.

“Timișoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilități tehnice de cel mai înalt nivel,” declară Mark Fosmoen, Vice-Președinte, customer engineering – Europe, Visteon. “Timișoara, de asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu ușurință cu centrele de dezvoltare Vistoen din Europa și să ofere sprijin clienților din regiune. Suntem entuziasmați să construim noua bază de talente Visteon din Timișoara, care va avea oportunitatea unică de a-și pune amprenta pe direct formarea noului centru.”

Centrul de tehnologie Visteon din Timișoara va avea competențele necesare pentru a transforma solicitările clienților în soluții testate pregătite pentru a fi dezvoltate pentru producția de masă. Centrul va contribui la creșterea Visteon cu clienți precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA și Jaguar Land Rover.

“Suntem încântați să găzduim noul birou al Visteon Corporation în ISHO Offices, care va oferi angajaților un mediu de lucru modern cu facilități excelente,” afirmă Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului ISHO. “Visteon este o companie nouă pe piața locală cu planuri mari de viitor. Vorbim despre o companie mare care aduce în orașul nostru cunoștințe de software si automatizare de cel mai înalt nivel ceea ce va contribui cu siguranță la dezvoltarea comunității tehnice din Timișoara.”

În 2021, când întregul proiect va fi finalizat, ISHO va deveni un cartier vibrant în adevăratul sens al cuvântului, cu peste 1.200 de apartamente, peste 50.000 mp de birouri de generație nouă și o selecție de facilități și servicii, incluzând un hotel internațional de top, dar și o zonă pietonală cu restaurante, cafenele, magazine de proximitate, centru bancar și centru de servicii medicale. ISHO va fi deservit de peste 2.000 de locuri de parcare, va incorpora peste 7.500 de mp de spații verzi, locuri de joacă, facilități after-school etc.

 

Despre Visteon

Visteon este o companie de tehnologie globală, care se ocupă de proiectarea și producția produselor electronice inovative pentru majoritatea constructorilor auto globali. Visteon este leader în furnizarea de clustere de instrumente, ecrane, sisteme audio, dispozitive de control SmartCore și platforme de conducere autonome DriveCore. De asemenea, Visteon oferă soluții integrate de multimedia și soluții pentru conexiune smartphone pentur industria automotive globală. Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a înregistrat venituri de $3.15 miliarde în 2017.

Mai multe detalii pe www.visteon.com

 

Despre Mulberry Development

 

Mulberry Development este o companie premiată, specializată în dezvoltarea proiectelor imobiliare, fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor. Compania desfășoară în prezent un amplu proiect de dezvoltare imobiliară, cartierul ISHO. Mulberry Development este cunoscută pentru realizarea a două proiecte de referință în cele mai importante orașe secundare din România: City Business Centre în Timișoara, precum și The Office, Cluj-Napoca. Proiectele au atras firme importante, dintre care menționăm Bosch, Bombardier, SAP, IBM, Deloitte, Mol Romania, Raiffeisen Bank, UniCredit, Betfair sau National Instruments.

 

Related posts

Relansarea Cupru Min, primul proiect finanţat de Fondul Suveran de Investiţii

Stefana Muresan

Studiu INACO: România nu ține pasul cu digitalizarea serviciilor publice europene. Doar 10% din populație are competențe digitale

Papuc Irina

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Sprijin guvernamental de 25.000 lei pentru participarea la târguri si expoziţii internaţionale

redactia

Trei oferte depuse pentru Autogara Beiuș și două pentru Autogara Marghita

Traian Dan

Adunările acționarilor Transgaz, fără cvorum

Ligia Voro

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România

Papuc Irina

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, cifră de afaceri de 120 milioane euro

Stefana Muresan

Ştefan Radu Oprea: Mandatul care trebuie dat comisarului european pentru negocierile cu SUA, tema principală a reuniunii pe comerţ

redactia

CJ Arad investeşte peste 80 mil. lei pentru modernizarea unui drum judeţean

Stefana Muresan

24AUCTION – platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

redactia

Cum schimbă un curs de coaching viața unui manager?

Stefana Muresan

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Ligia Voro

Viorel Stegar, fermierul cu drag de animale din Bistra Mureșului

Stefana Muresan

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Oameni de ştiinţă israelieni: “Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

redactia

Timișoara: Au fost plantați primii 350 de arbori în cel mai mare parc suspendat din ţară

Stefana Muresan

În 2019, trei din cinci companii din România ofereau angajaților telefoane de serviciu

Papuc Irina

Documentațiile aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, trimise pentru validare

Stefana Muresan

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Ligia Voro

Reșița va avea tramvaie mai bune decât Bucureștiul. 77 de milioane de euro, investiți într-un proiect de mobilitate urbană

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian Florea, social media manager, Kooperativa 2.0

Ligia Voro

Leave a Comment