Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Episcopia Romano-Catolică investește într-un complex rezidențial cu terenuri de sport în Satu Mare

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare vrea să transforme fostul lac Pescăruș într-un complex de locuințe. Investiția ar urma să includă spații verzi și terenuri de sport.

 

Terenul pe care ar urma să se ridice noul complex rezidențial are o suprafață de peste 17 mii de metri pătrați și este proprietatea Episcopiei.

,,Pe terenul situat în intravilanul municipiului Satu Mare, pe o suprafață totală de 17.133 metri pătrați, beneficiarul lucrării, Episcopia Romano-Catolică din Satu Mare, intenționează realizarea investiției Plan Urbanistic Zonal – în vederea construirii: locuințe colective, amenajări exterioare, zone plantate, terenuri sportive. Vecinătăți: pasaj Fabricii, stația de carburanți Mol, drum acces, vama inferioară”, se arată în anunțul de intenție pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

 

În prezent, în lacul Pescăruș  nu mai există o sursă de apă funcțională.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, Episcopia Romano Catolică Satu Mare a avut în 2017 un profit de 9,5 milioane lei, la venituri de 15,9 milioane lei, în creștere sensibilă față de 2016 când, la venituri de 11,8 milioane lei a avut un profit de 5,8 milioane lei.

Precizăm că Bisericii romano-catolice i-au fost retrocedate 22 de proprietăți imobiliare în Satu Mare, o bună parte fiind instituții de învățământ.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Astra Vagoane Călători din Arad caută încă 200 de oameni. Câștigă piața internă

Articolul următor

O familie din Alba produce brânzeturi de 24 de ani, pe care acum le vinde în Europa

Citește si:
Total
0
Share