Auto Brașov Cluj Industrie Ultimele stiri

Inginerii din Cluj se mută la Brașov pentru salariile de la Autoliv

Autoliv

18% din inginerii recrutați anul trecut de centrul de tehnologie al producătorului de sisteme de siguranță auto suedez au ales să vină aici din alte centre importante ale țării (Cluj, Sibiu, Iași, Timișoara, București), orașul fiind atractiv pentru cei dornici să se dezvolte prin intermediul proiectelor liderului mondial în domeniu, potrivit publicației Ziua de Cluj.

 

Principalele argumente care justifică alegerea țin de complexitatea și de specificul proiectelor în care inginerii sunt implicați, dar și de pachetele de beneficii oferite pentru relocare și gradul ridicat de atractivitate a orașului, conform conducerii companiei.

Autoliv a anunțat că este în căutare de ingineri de dezvoltare și testare software și are drept prim proiect dezvoltarea unor inovații din domeniul pre-pretensioner, sistemul responsabil pentru funcții inteligente ale centurii de siguranță, prin care sunt folosite informații primite de la senzori pentru a reține în scaun ocupantul chiar și înainte de o coliziune iminentă.

Inginerii Autoliv dezvoltă soluții bazate pe cercetare multidisciplinară. Capabilitățile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate, astfel încât acestea să țină cont atât de contextul rutier, cât și de starea șoferului, atunci când răspund unor evenimente din trafic.

În structura diviziei de la Brașov urmează să se alăture manageri de proiect și specialiști de asigurare a calității. Noua divizie RBE va beneficia de îndrumarea angajaților cu experiență care au ales să facă mutarea din Timișoara ulterior desprinderii oficiale a entității Veoneer (fostele divizii Autoliv din Timișoara și Iași).

Autoliv este lider mondial în sisteme de siguranță auto și dezvoltă și produce sisteme de siguranță auto pentru cei mai mari producători din industria automotive. Grupul are 66.000 de angajați în 27 de țări. În România, Autoliv are 11.000 de salariați.

Societatea a înregistrat în 2017 afaceri de 4 miliarde de lei și un profit net de 113 milioane. Principalii jucători din România pe segmentul de fabricare de piese și accesorii auto sunt Autonet (8,6% din piață), AD Auto Total (5,4%), Inter Cars (5%), Augsburg (3,5%) și Goodyear Dunlop (2,3%), conform portalului financiar Termene.ro.

Related posts

Compania Pony din Mediaș a vândut echipamente de echitație de 500.000 de euro

Stefana Muresan

UiPath deschide la Cluj al doilea birou din România

Stefana Muresan

FOTO: Ceragrim Ungheni, Mureș – După 25 de ani

Ligia Voro

Leave a Comment