Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Castelului Corvinilor, 5 milioane euro din fonduri europene

Contractul pentru proiectare și execuție a lucrărilor pe fonduri europene a fost semnat astăzi. Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar 98 la sută din bani provin de la Uniunea Europeană, iar restul din fonduri ale Primăriei Hunedoara. Contractul se va derula pe o perioadă de 27 de luni, din care în 3 luni se va executa proiectarea, iar în 24 de luni – lucrările propriu-zise.

 

Proiectul „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – municipiul Hunedoara, județul Hunedoara” are în vedere valorificarea durabilă a potențialului istoric și turistic al Castelului Corvinilor prin lucrările de consolidare, restaurare, conservare și reabilitare ce vor conduce la includerea în circuitul turistic a spațiilor restaurate, prezentate turiștilor spre vizitare în circuite bine definite, alături de curțile interioare ale Castelului. Pe scurt, turiștii vor avea ce să vadă în Castel, acum ei vizitează niște spații aproape goale.

„Este vizat în întregime Castelul Corvinilor, o intervenție pe structura lui. Vor fi o serie de lucrări de restaurare a unor spații interioare ale monumentului, înlăturarea mortarelor pe bază de ciment. Realibitarea instalațiilor sanitare existente, a celor electrice. Un alt capitol îl reprezintă sistemul de încălzire electric. Sunt vizate și lucrări de amenajare a spațiilor de vizitare. Va fi reabilitată și curtea interioară a castelului și zona din jurul fântânii. Sperăm ca la final să fim cu toții mulțumiți de rezultate”, a declarat Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, citat de hunedoaralibera.ro.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

Articolul următor

Afacerile Arctic vor merge spre 1 mld. euro după ce turcii încep în 2019 producţia de maşini de spălat

Citește și:
Total
0
Share